zaterdag 19 november 2011

Zonnekloppers²

Boer wat zeg je van mijn kippen, boer wat zeg je van mijn haan. Hebben ze soms geen mooie veren of staat jou de kleur niet aan. Schoon kiekes wel en een schoon leven ook als ge het mij vraagt. Terwijl ik mij in 't zweet sta te werken om hun kot elke week proper te krijgen staan zij daar te blinken in de zon. En ondertussen keuvelen ze maar wat aan over 't weer bijvoorbeeld en dan is het nog maar te hopen dat ze mij niet vierkant staan uit te lachen omdat ik hunne stront zit op te kuisen.


Aha, maar ze gaan niet blijven lachen hé. Sinds ik deze steen in hun legbak heb gelegd zitten ze daar nogal moeite te doen en maar kakelen en maar proberen om ook zo'n groot ei te leggen! Maar 't lukt niet he!

6 opmerkingen:

 1. Ja, gij die beesten wat op stang jagen!

  Maar prijs je gelukkig: onze kippen zijn collectief hun winterstop aan 't houden, en leggen met z'n allen al wekenlang niet meer. (Gelukkig kunnen we bij mijn ouders nog af en toe een vers eitje gaan schooien.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. is helemaal niet erg , dat kakelen en geen eieren willen leggen . die kippen pakken straks gezellig hun breiwerkjes op en gaan weer lekker tijdens hun koffiekransje eierwarmertjes zitten maken .
  groetjes van anneke kip .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk er ook aan om kippen te houden, al weet ik nog niet precies wat en hoe. In een ren houden of los laten lopen? Moet er een haan bij of niet? Dus eerst nog wat info verzamelen en blogs lezen en dan zien we wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ons kippen kunnen ook zo zitten/liggen genieten van het namiddagzonnetje. En ondertussen een stofbadje nemen. Een Luizeleven hebben ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anne Tanne; het is hier ook op zijn eind aan het lopen hoor, meestal nog maar één eitje, soms twee (ik heb dus een beetje gefoefeld ;-)
  @anoniem; klinkt gezellig
  @muggenbeet; moet je zeker dat kippen boekje van velt aanschaffen; staat alles heel klaar en duidelijk in, de kippen lopen hier ook rond in onze hooiweide en schapenweides, dat vind ik zelf super gezellig maar bevordert wel het verloren leggen ;-( als je ze echt in de borders wil laten rondlopen moet je voor een speciaal ras kiezen dat niet veel wroet! anders schiet er na een tijd niet veel meer van over!
  @meneer boerenerf; idd een luizenleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihihi...leuk!!

  Ik wist niet dat ze daar in zouden trappen!!

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen