woensdag 9 november 2011

Groentenlasagne

Na al die pech, hoog tijd om wat extra aan te sterken, en hoe kan dat beter dan met spinazie. En het tofste van al is dan nog dat dat hier gewoon in mijnen hof staat. Spinazie heb ik lang geassocieerd met spinaziepuree, niet echt één van mijn favoriete gerechtjes en dus heb ik nooit echt het nut gezien om dat zelf te zaaien. Maar in één of andere vlaag heb ik het dan toch maar aangeschaft en eigenlijk kunt ge daar wel geweldig lekkere dingen mee maken. Ik weet niet hoe het met jullie pompenenvoorraad gesteld is maar hier liggen er nog een hele hoop, die mogen dus ook verwerkt worden. En bij groentelasagne horen voor mij ook champignons, die heb ik dus niet in mijnen hof en moest ik dus gaan kopen. Misschien moet ik me in de eetbare paddestoelen toch maar eens een keer gaan verdiepen want dat moet toch zalig zijn om in het bos rond te lopen en met een gevuld mandje terug te komen. Ik had hier ook nog 2 kleine courgettes liggen dus die gingen er ook nog bij. Verder nog 250 gr mascarpone, 2 potjes zachte geitenkaas, koriander, lasagnevellen uiteraard en koriander- en komijnzaad.


Het recept wijst zichzelf eigenlijk uit.
Wrijf een eetlepel koriander- en komijnzaad fijn in een vijzel. Fruit dit samen met de versneden pompoen in olijfolie. Blancheer de spinazie kort en kruid met peper en zout. Bak de champignons. Bouw de lasagne op door eerst enkele lasagnevellen in een ovenschotel te leggen, daarna de spinazie, daarover wat geitenkaas, laag lasagnebladen en daarop de pompoen. Meng de mascarpone met verse koriander en kruid met peper en zout en verdeel deze over de pompoen. Bedek met lasagnevellen en eindig met de champignons. Werk de lasagne af met de geitenkaas en plakjes courgette en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c.
Nog wat groenigheid erbij uit de tuin; in mijn geval veldsla en ik zou zeggen bikke bikke bik, hap hap hap!

6 opmerkingen:

 1. Wees toch maar heel voorzichtig als je op paddenstoelenjacht gaat, zelfs kenners durven zich nog eens mispakken. In Europa vallen jaarlijks tientallen doden door foute determinaties. Weliswaar vooral in het voormalig oostblok, maar ook hier in onze regionen (bijvoorbeeld: http://www.demorgen.be/dm/nl/994/stand-der-dingen/article/detail/1013466/2009/10/09/Deskundige-65-bezwijkt-na-eten-giftige-paddenstoelen.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Kruid je dag; ik vrees dat alles al op is
  @Bart; sinds wanneer lees jij receptjes!? je word nog een echte nieuwe man ;-) maar wat die paddenstoelen betreft er moet toch een soort zijn die veel voorkomt, smakelijk is en makkelijk te vinden is niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't is een soort ramptoerisme. Maar als ik een titel lees als (God Forbid!) *groenten*lasagne, dan wil ik toch eens zien wat andere mensen hun voedsel zo allemaal aandoen ;-)

  Makkelijk herkenbaar, algemeen en eetbaar: de weidechampignon en/of de reuzenbovist!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,hoi,
  Ik hield ook niet spinazie, maar het roerbakken met knoflook en hete peppertjes, dan smaakt het wel goed. ;) ! Lya

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lya; ik vrees dat de kids dat te pikant gaan vinden, maar misschien kunnen we een apart potje koken, bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen