zondag 6 november 2011

Vakantiegevoel

Ik moet zeggen dat daar momenteel nog maar weinig van over schiet. Maar laat ik beginnen bij het begin. Wij trokken deze herfstvakantie naar de Ardennen. Altijd een risico om in deze periode van het jaar een vakantie in eigen land te plannen. Maar niks daarvan dit jaar want we kregen bakken aangenaam herfstweer, met een stralend zonnetje (welliswaar na het optrekken van het ochtendgrijs)en bossen die lagen te blinken dat het bijna pijn deed aan de ogen. We hebben dus genoten, met volle teugen en helemaal opgeladen keerden we dus na een week terug huiswaarts. Maar zo'n weekje weg brengt in de eerste plaats een hoop was met zich mee, een auto die eruit ziet alsof we een week in de broussen hebben gezeten en een tuin bomvol afgevallen bladeren. Voeg daarbij nog een feestje en een maag die zich blijkbaar niet 100% voelt, die overdaad brubbels en flink stuk taart bleek toch niet zo geweldig te zijn, en je voelt het al aankomen zeker. Soit, vandaag moest ik dus terug aan het werk, de zondag is hier sowieso een drukke dienst, ik werk in de sociale sector en al de jongeren die op weekend gingen komen terug binnen. Het vakantiegevoel was dus inderdaad snel weg. Maar dat bleek nog niet alles te zijn want toen ik 's avonds naar huis belde bleek zoonlief zodanig ziek te zijn dat hij al enkele uren aan het overgeven was. En alsof dat nog niet genoeg was ontdekte ik toen ik om 23u naar huis wilde vertrekken dat mijn auto niet start. Zodoende zit ik hier nu op het werk te wachten tot binnen dit en een half uur de pech-verhelping komt. Grrrrrrrrrrr ik wou dat ik terug op dat terras in Achouffe zat!13 opmerkingen:

 1. Ik kan het heel goed begrijpen. Mijn buikgriep herstelt zich ook maar langzaam en ik zat het weekend ook in de instelling te werken. Vandaag een dag compensatie. Hopelijk krijg je ook wat rust de komende dagen. Ook voor die kleine jongen, beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. veel beterschap voor jullie!
  mooie foto's...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mag hopen dat je je ondertussen al wat beter voelt? (en thuisgeraakt, hopelijk... :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om 3 uur zat ik in mijn bed, om 4 uur eruit voor zoonlief tot een uur of 5 mee bezig en om 6 uur er al weer uit voor dochterlief, 't strafste van al was dan nog dat tegen 7 uur iedereen terug aan het slapen was behalve ik ;-(
  Ik voel me dus niet echt toppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zon weekje er tussenuit kan goed doen en zeker met dit mooie herfstweer! Helaas mooie liedjes duren niet lang... Veel beterschap toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. P.S.:Mooie kleuren en heel mooi die paddestoelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, kan het goed geloven dat je vakantiegevoel dan snel weg is. Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oef... Weg vakantiegevoel... Kan er me veel bij voorstellen.

  Je derde foto doet me veronderstellen dat wat wij weken geleden in de Ardennen zagen toch ├ęcht wel een boompje was die net door bevers was 'aangevallen'. Moet die foto eens ergens terugzoeken...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rot, hoe batterijen soms zoveel sneller afgeladen dan opgeladen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Verwonderd me niet dat je buikpijn had - Teveel op een houtje gebeten zie ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor jullie medeleven allemaal! Ondertussen is zoonlief al terug naar het school, nog niet 100% maar het gaat en ik ben na een lange nacht slaap ook weer de oude. Als mijn auto dan morgen eindelijk gemaakt is, is het helemaal super! Electronica grrrr.
  ps Anne Tanne, de bever foto is genomen in Nisramont aan de ourthe, tot hiertoe ontdekte ik enkel beversporen/dammen/burchten op kleinere riviertjes, nu dus ook aan de ourthe, vraag me af wat ze met de kayakkers gaan doen als ze daar effectief een dam beginnen bouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zag de vraatsporen in Barvaux, een heel eind stroomafwaarts dus.
  Ik zal mijn foto eens terugzoeken, maar bevers daar blijven me onwaarschijnlijk lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Anne Tanne; ze kweken volgens mij als konijnen, tegenwoordig moet je in de streek rond Houffalize echt maar weinig moeite doen om beversporen tegen te komen!

  BeantwoordenVerwijderen