zaterdag 12 november 2011

Mme natuurlijk-rijk haakt

De winter komt er zo stilaan aan en dus is het niet alleen tijd om de groentenhof winterklaar te maken, maar ook tijd om ervoor te zorgen dat we er zelf warmkes zullen bijlopen. Een taak die ik trouwens gaarne aan mijn Madame overlaat, gewoon een kwestie van goede organisatie dat las u al hier. Mijn Mme is de laatste tijd zo aan het breien en haken geslaan dat ik begin te vrezen dat het een strenge winter gaat worden. En rustig dat ze daar van wordt, het lijkt soms zelfs een verslaving waar ze niet mee kan stoppen. Maar dan wel een goeie en nuttige verslaving natuurlijk en dus zult ge mij niet horen klagen, zolang ik zelf maar geen muts moet opzetten tenminste. Misschien moet ik mijn Mme maar eens uitdagen om een wild brei aktie voor de moestuin op te zetten. Zo'n jasje voor de prei dat zou toch grappig zijn, hahaha.
Maar mijn Mme wilde dus een leuk mutsje breien voor dochterlief, inspiratie daarvoor vond ze bij de oontand. Alleen bleek het patroontje niet te kloppen, alleszins kon mijn Mme er niet aanuit. En zodoende legde mijn Mme haar probleem voor aan de haakmensen van de naailes, iedereen nog mee. Dat gaf me daar nogal animo, op en gegeven moment waren er wel 5 mensen dat mutsje aan het haken.En uiteindelijk kwamen ze bij deze beschrijving;
gebruikte steken: losse, vaste, dubbele stokjes
1) opzetten 7 losse, ring sluiten
2) in iedere losse 2 vasten= totaal 14 vasten
3) in iedere vaste een groep (4dubbele stokjes met elkaar verbonden) 2 losse -> totaal 14 groepen
4)tussen iedere groep van stokjes; een andere groep van dubbele stokjes (14 in totaal) 2 losse en dit 14x herhalen
5) tussen iedere groep van stokjes (2x groep van 4 dubbele stokjes met telkens 1 losse tussen) in totaal 28 groepen
6) tussen iedere groep van dubbele stokjes (1 groep dubbele stokjes 1 losse in totaal 28 groepen - 2! losse
7) op groep van stokjes= 1 vaste; op de losse= 1 vaste: in totaal 56 vaste
8) op iedere vaste een vaste -56 vasten
toer 8 herhalen tot een band van +/- 5 cm

Voor mij lijkt het eerder op Chinees en dus alle respekt voor diegenen die met deze beschrijving hetzelfde mutsje kunnen reproduceren. Nochtans is het wel een heel schoon mutske, helemaal iets voor dochterlief, als je haar laat doen dan loopt ze er de hele dag mee rond. Ik weet niet welk beeld jullie van mijn dochter krijgen op deze foto's maar ze is echt wel het vrolijke meisje in huis, en zo zelfzeker, al komt ze op tijd en stond wel een dikke knuffel vragen. En babbelen dat die kan, heerlijk gewoon. Ja ze wordt groot mijn kleine meid, sinds gisteren zelfs al zonder pampers, enkele accidentjes en ze had het al onder de knie. Het enige wat papa niet zo graag heeft is dat ze nog altijd bloemetjes plukt uit de tuin, de aard van de mama peins ik, maar ach zolang het dat maar is. En als trotse papa kon ik echt niet kiezen welke foto ik hierbij zou zetten, het zijn er dus 4 geworden.


13 opmerkingen:

 1. Super!!! Ben trots op de mme. Ik waag me na de drukte eens aan een mutske.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. schattig
  en ik kan de haakkriebels zeer goed verstaan!
  ik ben ook een haakoholic geworden sinds de haaklessen op de moedergroep!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig, krijgen we zelfs haak- en breiles hier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk mutsje; maar met alle respect voor je mme, maar ik denk dat jullie model met alles mooi staat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, leuk om lezen hoe dat mutsje zijn eigen leven gaat leiden. Ik heb vorig jaar nochtans een hele kersteditie volgens mijn recept gemaakt, maar misschien is mijn manier van noteren niet optimaal. 't was dan ook een eerste keer. Ik zal de versie van uw Mme bij de mijne noteren, wie wil kan dan beide versies proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie muts, mooie kleuren, schattige dochter en ook een super leuke hobby! Zo gezellig tijdens de koude herfst-en wintermaanden knus binnen zitten haken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie muts en een deugniet snoetje, perfecte combinatie :-) Van alle handwerk was haken het enige dat lukte tijdens mijn schooljaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie kunnen dat precies wel smaken zo eens iets helemaal anders. Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik was dit artikel *bíjna* beginnen lezen, wegens in de vlugte de titel als 'mme-natuurlijk-rijk-naakt' gelezen. Maar net op tijd zag ik nog dat het over iets anders ging. (nie waar zenne ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen