zondag 31 juli 2011

Op blote voeten

Op vrouwlief haar verjaardag gingen wij op pad en belanden zo op een blotevoetenpad. Nu is wandelen op blote voeten heel erg leuk, wandelen op blote voeten in kriebelend gras mogelijks nog leuker, wandelen op blote voeten in de modder en in plassen formidabel leuk en wandelen op blote voeten in een kletterend bergriviertje, ook al is dat kunstmatig aangelegd, het sumum van leuk!


Maar wandelen op blote voeten op keitjes is minder leuk, op blote voeten op grotere keien is dat nog een beetje leuk maar op blote voeten op kleine keitjes is dat dus helemaal niet leuk meer. En zo zaten er toch wel een aantal stukken bij met van die kleine vervelende pijnlijke irritante keitjes. Nu waren het toch vooral de ouders die daar last van hadden, de kinderen waren soms amper bij te houden. En zo klonk er toch wel regelmatig een ai en een oei. Dusdanig zelfs dat dochterlief, die ik af en toe op die pijnlijke stukken oppakte, op den duur niet meer zei "papa, ikke stappen" maar "papa, ikke pijn doen"! En zo waren wij soms maar al te blij dat wij onze voetjes eens in de lucht konden houden.


Maar achteraf moesten we vaststellen dat een voetverzorging van 3 € toch zijn geld waard was.
Op de terugweg stopte ik nog bij een tuincentrum, nog altijd op zoek naar een Daphne mezereum/peperboompje. Maar omdat dat nog altijd niet voorradig was kocht ik maar een klimroos; een Guirlande d' Amour, vond ik wel toepasselijk op deze dag. Die mag hier in een schrale gele regen boompje klimmen. Durft nu nog maar eens zeggen dat ik niet romantisch ben ;-)

5 opmerkingen:

 1. Ik ben ook fan van blote voeten! Ik ga hier nu regelmatig op blote voeten de velden en bossen in, en eigenlijk went dat snel, kleine (en grotere) steentjes. Als ik ooit een grote tuin heb, wil ik misschien wel proberen een mini-blotevoeten-pad te maken met verschillende ondergronden. Is dat geen idee voor in jullie tuin?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super idee, zo'n blotevoetenpad. En wij hebben ook zo'n guirlande d'amour. Allé, die heb ik eigenlijk voor mezelf gekocht :-) Nog een proficiat aan je echtgenote trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Stien; mijn zus was hier vandaag en wilde ons erf al omtoveren tot een avontuurlijke speelplek met dieren en al, misschien past dat ook nog wel in het plan, zal het eens voorstellen ;-)
  @onderdeappelboom; aha voor jezelf gekocht, 't is dus een goede keuze mag ik hopen, voor mij moest het een enkelvoudig bloemetje zijn dat ook lekker riekt en ik gok dat dat dus wel goed zit, ook nen merci van mijn Mme

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ah, laat ik me aansluiten bij de gelukwensen: proficiat vrouwlief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dénk dat hij lekker ruikt. Maar hij is door de storm dit voorjaar omver geblazen, en nu ben ik opnieuw begonnen met de kleine scheutjes die uit de wortel naar boven kwamen... (http://onderdeappelboom.wordpress.com/2011/05/28/rozen-ik-zie-dat-graag/)

  BeantwoordenVerwijderen