dinsdag 19 juli 2011

Goe gerief

Het meest gebruikte atribuut van deze zomer is niet de zonnecreme of de petjes, laat staan het zwembad. Nee onmisbaar deze zomer zijn de botten en het regenpak.


Wree goe gerief dat dat is, ik kan het iedereen aanraden. En zo kunnen de kinderen tenminste ongestoord hun gangen gaan, allee 't is te zeggen ze moeten nu ook niet door de borders beginnen crossen hé!

Het gras is gespreid over enkele dagen (wegens plotse regenbui) bijna afgereden, nog een stukske bij de bessen en we zijn rond.
Ook de composthoop kreeg zijn afdakske terug wegens ondertussen veel te nat!
En de buienradar consulteerden we ook enkele keren om te zien of het de moeite was om de was buiten op te hangen.
Maar dood gaan we daar ook niet van hé en zodoende fleuren we de boel zelf maar wat op. Met een bloemeke uit den hof en als dat nog niet volstaat doet een geweldige zomerse schijf ook zijn werk! Hey!6 opmerkingen:

 1. ja ! hier ook het gras in stukjes af rijden en toevallig ook dat stuk bij de bessen als laatste !
  maar mijne was was wel droog !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met zulke mooie laarsjes wil iedereen de regen wel trotseren.
  Een pluviometer is ook zo een goed en goedkoop gerief; een simpel stokje met een plastic meetbeker. Ik schafte me die aan bij de eerste deugddoende zomerregen, toen we nog niet beseften dat de regen langer zou aanhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Spookjes; dat windje deed er natuurlijk goed aan @Chelone; 't is toch iet hé hoe we alles willen meten en weten, ik hou het voorlopig nog gewoon op het heeft gemiezerd, het poeder is geblust, het heeft geregend, het heeft gegoten, het heeft geonwederd, de goten konden het niet slikken en dan verstaan wij hier thuis elkaar ook ;-) maar moest ge daar toch behoefte aan hebben geen probleem hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zot van z'n bottekes ;)
  Ik geef ze altijd cadeau aan kindjes van vrienden of familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met iets over bottekes kunt ge bij mij ni verkeerd doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @tijdtussendoor; ze zullen content zijn!
  @madam boerenerf; ik wist het hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen