donderdag 7 juli 2011

Elentrique c' est fantastique

De maat is vol! Het moet nu maar eens gedaan zijn! Ja ik heb het tegen jullie daar en kijkt niet zo schaapachtig, want dat kunnen jullie wel hé!

Maar schonekes binnen de omheining blijven ooh nee hé, het gras is weer groener achter den draad zeker. Oké ik geef het toe, het is voor een deel mijn fout, een stuk draad alleen proberen te zetten is niet echt een goed idee. En dat moest dan natuurlijk weer tijdens ons verlof gebeuren, anders had ik ze wel in 't snotje gehad. En zodoende ontdekte ik bij aankomst een stuk afgegeten haag en bloemenweide. Oké die bloemenweide stelde wegens in het voorjaar gezaaid nog niet veel voor. Veel kamille dat wel en zelfs een tomatenplantje, vraagt me niet hoe die daar terechtkomt.

Daarbij komt dan ook nog dat op één stuk langs de weide de haag veel te dicht staat. Er moest dus aktie ondernomen worden. Vrouwlief stelde voor om de draad gewoon te verzetten, op zich een sterk plan maar aangezien ik zo vermoed dat binnen ettelijke jaren (ik doe een poging om vooruit te denken) het probleem zich gewoon verschuift naar de heg (die rond heel de wei staat). Opteerde ik voor een ander plan met elentrique. En of dat dat werkt; ik zag ze al enkele keren in de lucht springen.
Dat ze maar eens een voorbeeld nemen aan de kuikens; die scharrelen tenminste waar ze moeten scharrelen en gaan zelfs voorbeeldig en op tijd slapen! Misschien moet ik aan dat laatste ook maar eens een voorbeeld nemen.

7 opmerkingen:

 1. gewéldig weeral! effenaf!
  kzie het weer zo voor mijn ogen gebeuren allemaal... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd leuk jouw stukskes. Ik heb niet zo'n tuin maar kan me de toestanden voorstellen. Ge bent de Zsazsa onder de mannen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik die deze nacht nog dacht dat ik precies in herhaling begin te vallen met mijn schapenverhalen, allé tof dat jullie het toch leuk vinden en merci voor de complimenten ;-)
  En euh verder zou ik ze natuurlijk voor geen geld van de wereld willen missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier net het omgekeerde probleem: de schapen blijven netjes waar ze moeten zijn, maar een paar kippen vindt het, ondanks de bijgeknipte slagpennen, nog altijd hoognodig om aan de andere kant van de afsluiting in de frisse slakroppen te gaan pikken. Als ze zo verder doen wordt het vol-au-vent! :-)
  (al mijn afsluitingen plaats ik overigens helemaal alleen, dan zijde tenminste zeker dat het goed gedaan is ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Planten en beestjes, daar krijg ik nooit genoeg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Bart; straffe kerel zijde gij; den draad strak trekken en vervolgens er een kram in kloppen en dat alles nog goed gedaan ook!
  @tijdtussendoor en ten huize willaerst; vind ik leuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen