woensdag 13 juli 2011

Herfst in de zomer

Hela daarboven, het is zomer hé, laat die wind en regen en ook dat miezerig gedoe dus nog maar wat achterwegen hoor!!! Ik kreeg zowaar goesting in soep. Ver moest ik niet zoeken naar ingrediënten want de courgettes floreren als nooit tevoren! Nu weet iedereen wel dat courgettes niet veel smaak hebben en daarom is het nodig om zaken toe te voegen die zelf voldoende aroma hebben. Courgettes-tomaten soep is één van mijn favorieten, maar ook met allerlei exotische aroma's zoals komijnzaad, kurkuma en kerrie smaakt het prima. Vandaag verzamelde ik allerlei groensel uit den hof zijnde bladpeterselie, sla en ook heel wat tuinkers dat binnen stond te kiemen. Het resultaat was dit heerlijk soepje!


We probeerden het binnen maar zo gezellig mogelijk te maken. Vrouwlief kwam binnen met omgewaaide zonnebloemen ;-(
Maar ook de chauffage deed ineens heel raar en begon spontaan te branden, het is nochtans een spliksplinternieuwe hoog-rendements(euhm) ketel!?
En zelfs toen ik een lekker geurtje wilde laten verdampen bleek er enkel nog cypres en den te zijn, ook niet echt de meest zomerse geuren!
'T is een complot ja!!!

8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er een lekker soepje uit, en 't is er inderdaad het weer voor. Elk nadeel heb ze voordeel zeker? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had gisteren ook zin in soep. Da's wintereten zei madam boerenerf, ze keek naar buiten en zei toen: noedelsoep ok voor morgen?
  Rot, guur weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alvast een heerlijk gevoel vanbinnen met dit smakelijke soepje. Het leuke kommetje en het sneedje bruin brood doen daar zeker nog een schepje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat noemen ze een "slimme ketel" : kijkt naar de buitentemperatuur en zegt : als ik nu nie wa bijstook moet ik straks heel veel bijstoken ;-)
  (staan de meeste niet op minstens 16° ??)

  Nicht schlimm zo slim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zot weer inderdaad. Gisteren zou jullie soep welgekomen zijn, vandaag was het weer wat zomers maar morgen mag je weer je courgettesoep komen serveren, hoor. Het zal weer gieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Chelone; het kommetje en het sneetje brood is een idee van vrouwlief, vrouwen hebben daar precies toch meer aandacht voor
  @he666bbq; een slimme ketel!? we zullen eerst de energierekening eens afwachten ;-)
  @An en Toon; ik duim op geen regen voor morgen want dan hebben we nen bbq in de (verregende) tuin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sneetje moet natuurlijk met een t i.p.v. met een d.
  Sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Chelone; 't was me nog niet eens opgevallen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen