zaterdag 11 december 2010

'T is kak

Bij deze wil ik me allereerst excuseren voor mijn taalgebruik. Ook raad ik mensen met een gevoelige maag of diegene die op het punt staan om te gaan eten aan om een andere keer terug te komen kijken. Schrijf dus straks niet an de reacties dat ik je niet gewaarschuwd heb.
Nee hoe schoon het leven op den buiten ook is; met schapen, kippen en een konijn. Soms is het gewoon kak; en dat bedoel ik deze keer heel letterlijk. Vandaag voelde ik me echt een keuterboerke. Het begon bij de schapen; die kregen vorige week wat extra hooi, maar aten duidelijk niet alles op. Het werd dan ook geleidelijk aan hun vast rustplekje, het enige plekje trouwens dat daardoor geheel sneeuwvrij was, dit tot groot jolijt van de kippen die zo toch nog iets konden scharrelen. Misschien moet ik toch maar een hooiruif ineen knutselen want ik had echt wel een volle kruiwagen vol of heb je met een ruif evenveel verlies? In ieder geval stonk het goedje geweldig zo doordrenkt met *** en ***, daar moet ik geen tekeningske bijmaken zeker.


Op naar Flappy, ons konijn. Ik schreef hier in een reactie al eens dat het een echt proper beestje is. Zomer of winter; hij doet altijd braaf zijn boodschap in één hoekje van zijn buitenren. En dan moet ik het dus gewoon af en toe opruimen, nee niet met de blote hand, wat dacht je. Ondertussen heb ik hier al een hele doos met van die plastieken handschoenen.

En dan hebben we de kippen natuurlijk nog. Ik kan je verzekeren dat hun kot van begin tot einde onder de *** lag; dat komt natuurlijk allemaal door de sneeuw waardoor ze veel binnen zaten. Met aangepast werkmateriaal; te herkennen aan het kippenlogo ging ik aan de slag.
En zo kunnen ze er allemaal weeral tegen se.
En nu hijs ik me nog snel in een deftig hemd om lekker te gaan eten, ik speel echt niet heelder dagen voor boerke hoor ;-) of wat had je gedacht!


5 opmerkingen:

  1. Met een hooiruif heb je inderdaad nog altijd behoorlijk wat verlies. Beter is om er ook een opvangbak onder te monteren. Gewoon een paar houten planken bijeen kloppen, zodat ze het gevallen hooi niet plattrappen volstaat eigenlijk. Dan kan je het gevallen hooi gewoon oprapen en weer in de ruif leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Bart; toevallig geen plannetje bij de hand ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het kan de groentenhof maar ten goede komen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen