donderdag 2 december 2010

Rillen van plezier

Wat ben ik toch een gelukzak. Net nu heel het land vandaag in de file stond moest ik weer eens niet werken. Ik schrijf weer omdat ik een zalige job heb met zalige uren. In plaats van de doorgaans 8 uren die de meeste werkmensen werken; doe ik er doorgaans heel wat meer. Dit heeft als grote voordeel dat ik dan ineens veel uren doe, waardoor ik eigenlijk minder moet gaan werken. Zo kon ik dus vandaag optimaal genieten van de sneeuw.
Het begon al deze ochtend; toen zoonlief ontdekte dat het gesneeuwd had wilde hij natuurlijk meteen naar buiten. Het gebeurt niet alle dagen dat hij zo snel ontbeten heeft en aangekleed is en zodoende stonden wij dus al 's morgens in het halfduister in de sneeuw te spelen.
Ondanks dat ik binnenshuis de nodige werkjes had kon ik toch volop genieten van het uitzicht en vooral van het af en aanvliegen van al die vogels die bij ons komen smullen; pimpel- en koolmezen, huismussen, ringmussen, heggemussen, kuifmezen, staartmezen, roodborstjes, merels, vlaamse gaaien, ... . Maar ze eten hier echt wel de oren van mijn kop. Na enkele uren was de voedertafel en alle andere vetbollen en voedersilo's al leeg. Als dat zo verder gaat de rest van de winter!
En dan moeten onze dieren natuurlijk ook nog de nodige extra zorgen krijgen; zodoende worden de drinkemmers 's nachts binnengehaald, de kippen extra verwend met graan, Flappy ons konijn krijgt wat brood en een maïskolf en de schapen krijgen hooi, korrels en wat wortelen. Voor de schapen is het moeilijk om het water ijsvrij te houden, al vraag ik me wel af of ze niet gewoon zoals de vogels sneeuw eten. De schapen zijn het ondertussen al goed gewoon dat ze wat extra's krijgen en beginnen nu telkens te blaten als ze me zien. Al hoop ik natuurlijk dat het niet van de honger is; hoeveel extra eten geven jullie eigenlijk?

En toen zoonlief thuiskwam van school was hij nog lang niet uitgespeeld en dus mocht ik nog even hard met de slee rondlopen, al keken de schapen ons wel raar aan!

4 opmerkingen:

 1. Mijn drie schapen krijgen nu, met de vorst en sneeuw, dagelijks twee maatscheppen van 1 liter krachtvoer en een zestal grote bieten. Als de sneeuw weg is gaat dat naar 1 maatschep krachtvoer en drie à vier bieten.
  Oppassen dat je niet overvoedert, want dan kunnen ze problemen krijgen met hun dracht, maar dat wist je wellicht al. Ik ben blij om te lezen dat jullie flappy ook nog buiten huist. Ik voelde mij al wat schuldig voor onze konijnen. Al lijken die beesten er niet echt last van te hebben en lopen ze nog altijd in en uit hun hok.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier nog iemand die thuis was maar dan met een onverwacht dagje verlof omwille van de sneeuw. Zoonlief bleef in de voormiddag mee thuis, dus kon manlief met hem gaan sleeën op straat. En kletsen met de buren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, die schapenvraag heb ik mij ook gsteld. Volgens mij hebben ze toch automatisch genoeg vocht binnen, want al grazend eten/drinken ze toch ook sneeuw hé? (en dan moeten wij ons niet zo schuldig voelen bij een bevroren emmer). Grappige foto van schapen en zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bart; bedankt voor de duidelijke voeder uitleg, onze Flappy komt als er sneeuw ligt niet veel meer buiten, enkel om zijn grote boodschap te doen, weer of geen weer die dropt hij altijd in hetzelfde hoekje 't is ne propere jingen hé
  @Eef; super
  @onder de appelboom; oef, en de schaapjes stonden daar echt zo te kijken ik moest alleen de slee wat in een mooie positie zetten en een fotootje trekken

  BeantwoordenVerwijderen