maandag 27 december 2010

Onder de sterren

Het ziet er naar uit dat we de Kerstdagen gaan overleven. Morgen nog één feest en dan kunnen we eindelijk eens 2 dagen normaal eten, vooraleer we weer met de eindejaars- en nieuwjaarsfeesten beginnen. Grote voordeel is wel dat we nu al 5 dagen niet hebben moeten koken, behalve soep dan want een mens snakt echt naar iets licht en gezond dezer dagen. Ik kan u nu al wel de tendensen van de afgelopen Kerstfeesten meegeven; gefrituurde dingen blijven het goed doen, zeker voor de kids. Zo aten we al 2 keer frietjes, kroketjes, kaaskroketten en garnaaalkroketten. Ook ijs als dessert blijft het goed doen; met fruitsla, crumble of gewoon een stronk succes gegarandeerd.

Onder het motto nodig eens een hongerige uit kregen we met Kerstmis een koppeltjes houtduiven op bezoek. Ze hadden het meteen naar hun zin op ons vogelvoederplekje en zodoende werd de rest van de familie ook opgetrommeld om mee feest te komen vieren. Houtduiven zijn nu niet echt de meest sexy beesten, maar ja we zijn hier voor de biodiversiteit hé. Ondertussen zijn ze al met een stuk of 10 en vanaf dat ik wat vogelvoeder heb gestrooid komen ze uit de omliggende bomen aangevlogen om zich vol te vreten. In een mum van tijd is alles op en blijven de andere vogeltjes verbaasd en hongerig achter. Een neef die vandaag langs kwam en regelmatig gaat jagen wilde meteen zijn geweer gaan halen. Ik heb nu dus echt het gevoel dat ik hier hapjes zit vet te mesten voor de jagers, maar van mijn erf moeten ze in ieder geval wegblijven.


Tussen al het feestgedruis door maakten we zondag tijd om een slee-wandeling te maken. Langs rustige weggetjes naar het bos; was me dat genieten met een super zonnetje, zalig. Ook zoonlief amuseerde zich; met zijn voorraad sneeuw probeerde hij ons te bekogelen.


En ondertussen genieten wij binnen volop van onze kachel. Niks zo gezellig dan in de zetel neer te strijken met zicht op een brandend haardvuur.


Ik schreef hier al eens eerder over de problemen die we hadden omdat ze slecht trok en we soms bijna uitgerookt werden. Maar die problemen lijken voorgoed van de baan nu ik de schouw een stuk hoger heb gemaakt zodat ze goed boven het dak uitsteekt. Ga nu niet op zoek naar een zwarte schouw zoals hieronder want je zal ze niet vinden. Aangezien ik zo'n blinkende inox buis maar niets vind heb ik deze zwart geverfd.

En ondertussen zijn de dagen weeral aan het lengen; tegen het einde van de week hebben we al 6 minuten gewonnen, joepie!

6 opmerkingen:

 1. Anders ook even laten weten aan Neef de Jager, die normaal de jachtwetten moet kennen om te mogen jagen, dat het verboden is om te jagen als er sneeuw ligt!!
  Alle vogels hebben al hun energie nodig om eten te vinden en kunnen het wel missen als de pest om steeds opgeschrikt te worden door geweerknallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha zo lang je maar niet de kleiduiven gaat voeren is er niets mis mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @huismettuin; ik denk dat hij het tot zijn grote frustratie maar al te goed weet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en onder welke hoedanigheid vinden we je terug op de facebook, of anders gezegd ik wil wel vriend worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Lotte; aha wil jij vriend worden ;-)) gewoon zoeken onder natuurlijk rijk ;
  zo simpel is't

  BeantwoordenVerwijderen