woensdag 15 december 2010

Oh denneboom


'T is weer de periode van Kerstmis en dus probeert men ons een "groene kerstboom" aan te smeren. Als men het over de kleur heeft kan ik nog volgen maar anders lijkt het me vanuit ecologisch standpunt beter om gewoon uw kamerplant te versieren. Maar Kerstmis zou Kerstmis niet zijn zonder, hé tijdtussendoor. En dus zetten wij zonder scrupules een echte boom. Met kluit want dan kunnen we nog proberen hem terug te planten, al zal dat met deze temperaturen niet vanzelfsprekend zijn en bovendien is het met de boom van vorig jaar ook niet gelukt. Tot vorig jaar konden wij voor de luttele prijs van 5€ een mooie grote boom uitkiezen bij iemand die wat kerstbomen had staan. Maar wegens de pensioengerechtigde leeftijd moest ik dus op zoek naar een meer commercieel ingesteld iemand. Ach 15 € dat gaat de pret niet drukken.

Dachten wij even creatief en origineel te zijn. Dat was buiten face book gerekend; want enkele dagen geleden kreeg ik daar volgend berichtje te lezen;
"Ik versier mijn kerstboom met dingen uit de natuur.
Maak slingers van gedroogde bloemen, bessen en andere vruchten. Gebruik wilde appeltjes, dennenappels … als kerstballen. Tint houten schijfjes met notenbeits, rodebietensap of andere plantaardige verfstoffen en vraag dan een volwassene dat hij er een gaatje doorboort, zodat je ze aan een lint kan rijgen. Vlecht kleine kransjes met stro, hulst, maretak, dennentakken … Maak gelijkzijdige driehoeken met takjes en bind ze met twijgjes of wol per twee tot sterren aaneen." Dit alles komt uit het boekje 366 tips voor de biodiversiteit.

Soit, wij zijn toch wreed content met onzen boom versierd met dennenappels voor de gelegenheid wat opgepimpt met een goudlaagje, het mag iets hebben hé. En wat houten kerstdecoratie in de vorm van hartjes, dennenbomen en sterren die vrouwlief meebracht van haar favoriete winkel X terwijl ik in de gietende regen stond. Ik herinner me dat nog heel goed ;-) Schoon hé.


We gaan wel enige overdaad tegemoet; we beginnen met kerstavond om pas 5 feesten later, op 28 december te stoppen. Om dan terug te beginnen met oudjaar, als ik daartegen nog pap kan zeggen tenminste.

3 opmerkingen:

 1. Het lijkt erop dat jullie ook een blauwspar hebben. Hier staat hij ondertussen ook te blinken en ik ben er zelfs blij mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mexican Blackbirds17 december 2010 om 21:46

  Dank voor de link naar het boek "366 tips voor de biodiversiteit". Lijkt me heel interessant, ik heb het dan ook meteen aangevraagd. En 't is dan nog gratis en veur niet ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mexican Blackbirds; gratis en veur niet en nog interessant ook, zonder dank

  BeantwoordenVerwijderen