woensdag 28 maart 2012

Nu nog beter!

Waaaaaaaa, meestal moet ik daar zelf mee lachen als merken met de term "nieuw" of "nu nog beter" of iets van die strekking uitpakken. Bij nader inzien blijkt dat vaak gewoon meer van hetzelfde te zijn en hebde u als consument dus gewoon laten sjarelen. Maar ik zweer u daar is hier geen sprake van.
Al zal ik bescheiden blijven en laat ons het voorlopig maar omschrijven als probeerselkes. Mijn foto-kodakske was stuk en ziehier lang leve mijn nieuw marchendise. Nen canon eos 1100 D.
Maar mannekes wat een knopkes en mogelijkheden. Gelukkig kreeg ik van mijn zus nog snel een spoedcursus fotograferen, al mag ze me voor mijn verjaardag ineens een praktijkles geven, hint hint! Want zo simpel is dat toch niet. Gelukkig staat er dus ook gewoon een automatisch knoppeke op ;-) De macro-lens liet ik voorlopig dus nog maar even liggen. Eerst dit machien maar eens gewoon worden en dan zien we wel verder! Hieronder wat bloemekes die nu staan te pronken in mijnen hof!
 
 

12 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n nieuw speelgoedje! Mijn dochter heeft een maand geleden net dezelfde gekocht, heeft ze zelf voor gespaard. Veel succes nog, en in de moestuin deze tijd van het jaar genoeg om te fotograferen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat belooft veel goeds. Maar wacht niet te lang met die macrolens... :-) En als ik je een tip mag geven, bekijk zeker ook eens de cursus natuurfotografie die je gratis en voor niks kan downloaden op <a href="http://www.natuurfotografen.org/cursus/cursus-natuurfotografie>http://www.natuurfotografen.org/cursus/cursus-natuurfotografie</a>. Veel plezier in elk geval met je nieuw toestel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel plezante machientjes niet? Ik werk nog met de 350D en het biodivers vrouwke met de 1000D. Sinds ik het digitale fotograferen omarmd heb heb ik weer veel (en veel meer) plezier in fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. horen die onderste bloemetjes bij een daphne? dan toch ergens eentje gevonden?

  en als ik ook een tip mag geven :-) wacht maar lekker lang met die macrolens, 'k vind uw foto's zoals ze nu zijn leuker, met een tikske achtergrond erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog altijd content dat ik besloten heb om in september digitale fotografie te gaan volgen, ook al is het nog niet te zien aan de foto's. Nog contenter ben ik van de aanschaf van mijn Canon 550 D.
  Onlangs gelezen en een waarheid als een koe: fotograferen dat is klik-leer-klik-leer-klik-leer ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In elk geval mooie foto's! Heb je het automatisch knopje gebruikt? Want dan geeft dat toch een mooi resultaat. Zo een resultaat krijg ik met onze point & shoot niet :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat met je aankoop. Coole marchandise, zeg ik u!
  Wat mij betreft: belangrijker dan het toestel, zijn de lenzen. En dat ik dáár eens dringend moet in investeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volledig eens met 'Ten huize Willaerts': de Canon 550 D is een heel goed toestel en fotografie is inderdaad blijven leren, ik leer iedere dag ook nog iets bij en 'Menck' inderdaad het zijn vooral de lenzen die de foto maken, dus beter een iets minder toestel en een duurdere lens dan omgekeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @fotografie Ilse; heel leuk, je dochter treed dus in mama haar voetsporen, knap dat ze er zelf voor spaarde
  @Bart; bedankt voor de tip, we gaan dat eens ne keer rustig bekijken en hou je vooral niet in om commentaar te geven op de foto's!
  @de biodiverse; grappig dat jullie elk een ander toestel gebruiken, en gebruik je haar foto's dan ook voor op je blog?
  @Hilda; dat heb je goed onthouden, hij staat er nog maar een maand maar betovert ons al met zijn zoete geur
  @ten huize willaerts; het valt toch op hoor! veel klik en leer plezier
  @madame boerenerf; onderandere maar ik heb eigenlijk vanalles geprobeerd maar vraag me nu niet welke foto met wat is getrokken!
  @Menck; en met wat fotografeer jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zouden we toch zonder dat knopje automatisch moeten doen? Minder mooie foto schieten waarschijnlijk. :-) Het is even wennen zo'n nieuwe camera maar je kiekskes zijn goed gelukt.

  Fijn weekend,

  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik zo je blog lees, denk ik soms: wat moet die ongelukkig geweest zijn vooraleer hij zijn enthousiasme op een blog kwijt kon :-) :-) En nu nog een extra speeltje erbij; hoera hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Yolanda; idd even wennen
  @onderde appelboom; goh toen was ik even enthousiast hoor, al heb ik nu idd een medium waarmee ik dat met iedereen die het wil horen kan delen!

  BeantwoordenVerwijderen