donderdag 15 maart 2012

Bloembollentapijt

Ja 't is waar, een echt tapijt kunt ge da nog niet noemen. Maar als ge weet dat die bollen zich elk jaar gaan vermenigvuldigen dan ziet het er toch behoorlijk goed uit! En 't is nu al een hotspot voor alle bijen en hommels, heerlijk om ze te zien zwermen van bloem naar bloem.


En 't leuke is dus ook dat dat op die paar weken tijd al zo hard verandert is. Eerst waren er de Irissen; ons Alida en reticulata. Vervolgens kwamen daar de sneeuwklokjes bij en de krokusjes. En eindelijk begint er ook wat geel van de winterakonietjes in te komen. Ik zwierde daar begot wel 3 pakskes op en ge ziet veel is daar niet van uitgekomen hé. Als ge 't mij vraagt pakt dat nog slechter dan sneeuwklokjes, en 't zijn nog zo'n schoontjes.


En nog een chance dat ik dat hier allemaal blogsgewijs bijhou want zo weet ik ook dat het nog lang niet gedaan is. Deze zijn nu met het zonnetje volop aan het verschijnen; blauwe druifjes, de sterhyacintjes/Scilla siberica, breedbladige vogelmelk/Ornithogalum balansae en dan 2 soorten zomerklokje; het Leucojum Aestivum en het Leucojum Gravetye Giant.

Dit plekje ligt trouwens net voor de slaapkamer-ramen van de kinderen. En zo staan wij daar soms echt te kijken en te glunderen want van al die kleurtjes daar worde toch gewoon mega vrolijk van!

4 opmerkingen:

 1. sneeuwklokjes koop ik nooit meer in droge toestand, als er van de 10 bolletjes één uitkomt, dan is 't al een succes...
  gelukkig zijn krokussen gemakkelijke klanten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie kleur krokussen, die donkere! Dat zal wat geven binnen een paar jaar. En inderdaad, een blog bijhouden is soms handig als geheugensteuntje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Hilda; met de sneeuwklokjes heb ik deze keer geen last gehad, krokussen doen het idd altijd goed!
  @Bart; steun zult ge bedoelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen