woensdag 25 mei 2011

Buiten spelen

Weeral een mooie zonnige woensdagnamiddag. Hoeveel zonnige dagen hebben we ondertussen al wel niet gehad? De maartse buien, niet gezien, aprilse grillen, niet gezien en nu weeral een super zonnige mei-maand. De laatste tijd hebben wij hier dan ook al meer buiten dan binnen gegeten en gespeeld dat de kinderen al buiten hebben gedaan! Ik ben er zeker van dat ze er veel deugd aan hebben! Voor de plantjes is het natuurlijk iets minder; de ruccola staat al in bloei voor we er één sappig blaadje van hebben kunnen eten en ook de labbonen zijn maar half zo groot als vorig jaar en het is nog maar de vraag of er nog een boon aan gaat komen! Ook de planten die ik dit jaar nog geplant heb beginnen het nu toch moeilijk te krijgen; zowel de cornus mas als de viburnum bodnantense down laten hun blaadjes serieus hangen. Maar ik ging het dus over de kids hebben.

Dochterlief was helemaal gefascineerd door het gezoem dat ze hoorde in het vingerhoedskruid. Kijk zei ze en ze kwam me dan ook halen om mee te komen kijken. Het is alleen niet zo eenvoudig om haar duidelijk te maken dat ze er wel naar mag kijken maar niet aankomen. Even later spurtte ze samen met zoonlief naar de bosaardbeien, die smaak vind ikzelf ook subliem, om vervolgens van de aardbeien te gaan smullen. En toen zoonlief dan ook nog ontdekte dat de rode bessen zo stilaan rood aan het worden zijn riep hij uit dat het echt super is dat alles klaar is om op te eten.
En hoe zeggen ze dat ook alweer; tevreden kinderen, tevreden ouders!

6 opmerkingen:

 1. Leuk, die kleine meid! En inderdaad: dit zonnige droge weer is een ramp voor de moestuin, maar fantastisch voor het humeur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren bij mijn ouders ook 2 handen bosaarbeitjes geplukt. Dan zitten er ook 2 smikkelen dat het een lieve lust is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook bosaardbeitjes en gewone, lekkerrrrrrrr!
  Ons kleine meid is nog maar een paar weken oud, dus veel spelen is er niet aan :)
  Ze geniet wel heel erg van buiten te zijn, zeker nu ze al beter en beter kan zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @onderdeappelboom; echt super leuk
  @ten huize willaerts; die weten ook al wat goed is
  @boer thomas; leuk, handig meegnomen met zo'n buitenpapa ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de volgende goedweerdag kom ik ook af voordat alles op is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen