maandag 23 mei 2011

Even bekomen

De merels broeden hier geweldig goed dit jaar. Maar zo jongen groot brengen is niet altijd een sinecure natuurlijk. Zeker niet als ze van het avontuurlijke of onhandige type zijn en om weetikveel welke reden dan ook uit het nest vallen. Maar ze kunnen op me rekenen. Gewapend met een teiltje probeerde ik dit mereljong te vangen en terug op de daarvoor voorziene plaats te krijgen. Maar denkte da ze u daar dankbaar voor zijn, nee hoor, in plaats daarvan vliegen ze als ne vliegende zot op u af daarbij hevig fluitend en hysterisch fladderend alsof ge de ergste misdaad aan het plegen bent! En hoezeer ik ook probeerde uitleggen dat het maar was om te helpen en om goed te doen en de dringende vraag om gewoon kalm te blijven. Niks daarvan hé. Dat ze hunne plan trekken hé!
Na al dat gedoe moest ik toch even bekomen hoor. Nu zijn aardbeien helemaal top, maar aardbeien uit eigen tuin nog meer top. Maar het meest toppige zijn aardbeien uit eigen tuin met chocolade errond!

Ik kreeg deze ingeving ineens toen ik chocolade aan het smelten was voor de chocomousse. Ah wat zegt u, dat u dat ook wel lust die chocomousse. Allé dan, voor de zoetebekken onder ons, het recept;
ingrediënten; 300 gr fondant chocolde, 1liter room, 200 gr suiker en 6 eiwitten.
werkwijze; room en suiker opkloppen, chocolade smelten au bain marie, snel de chocolade onder de room spatelen (anders krijgt ge brokskes wat eigenlijk nog lekkerder is, maar minder presentabel), eiwit tot sneeuw kloppen en er zachtjes onder kloppen.
Maar komt hier dan niet klagen dat er wat gram of kilootjes bij gekomen zijn hé.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook zo eens een mereljong naar het vogelasiel gebracht omdat het uit het nest was gevallen en er 2 katten op de loer lagen (en ik wist het nest niet zijn). Ze vertelden me bij het vogelasiel dat ik dat beter niet had gedaan ... . Bij merels is het normaal dat de jongen uit de nest vallen waarna ze een tijdje op de grond worden gevoerd door de ouders. Als ze dat niet overleven is dat spijtig... .
    Vond het een raar verhaal, ik deed alleen maar om goed te doen, maar zo zit de natuur in mekaar precies.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ai, ik hoop dat onze mereljongen zich toch wat beter vasthouden aan hun nest tot ze deftig kunnen vliegen dan; ze broeden hoog in het gebinte van onze open garage, op zo'n vijf meter boven het beton en met twee hongerige poezen in de buurt. Teiltjes en goede bedoelingen zouden hier wel eens te laat kunnen komen...

    BeantwoordenVerwijderen