zondag 2 september 2012

Meer van tzelfste

Soms denk ik wel eens van hier is em weer.  Wat groenselkes uit eigen hof, wat bloemekes ook uit eigen hof, zouden de mensen dat op den duur niet wat saai beginnen vinden. 
De courgettes liggen momenteel 4 voor 1€ in de winkel.  En den ajuin daar kunde binnenkort weer nen grote zak van kopen voor een paar euro's, daar moet ge het dus niet voor doen.  Waarvoor dan wel, ik zou hier kunnen beginnen over voedselkilometers die in dit geval maar 100 meter bedragen tot mijnen moestuin, of over de lekkere smaak van super verse groenten.  Maar wat ik eigenlijk feitelijk nog het leukste vind is dat je een zaadje in de grond steekt en daar komt dan een paar weken later gewoon nen courgette uit te voorschijn of een handvol boontjes.  En als je dat dan allemaal ziet groeien dat is toch gewoon geweldig, of niet?


En daar kunde dan ook nog eens lekker mee beginnen kokkerellen.  Zoals dit heel leuk combootje van gebakken venkel met kersttomaatjes, olijven, knoflook en olijfolie.  Wij eten het altijd al dan niet fijngehakt als sausje bij de paste met wat ricotta of parmezaanse kaas.  Het receptje vind je hierboven bij receptjes!
Zoonlief heeft het de laatste tijd helemaal voor citroenen.  En ergens voor ons verlof naar Italië wilde hij daar ineens een citroenendrankje van maken.  Dus perstte hij wat citroenen, voegde daar wat water en suikersiroop aan toe, crushtte wat ijs en goot daar het citroensap over en toverde zo echt een mega ongelooflijk verfrissend drankje tevoorschijn.  Het toeval wil nu dat wij in Italie in Finale Borgo; een super schattig Middeleeuws stadje, botste op een kei gezellig osteria waar ze dat dus krak hetzelfde verkochten onder de naam; granita di limone!  Ik moet u waarschijnlijk niet uitleggen dat dat ons favoriete barreke was.  Nu gelukkig hadden ze er ook lekker Italiaans bier!
 

En om het geheel af te maken eten we ook nog wat gezonde bessen uit onze tuin; frambozen, aardbeien (mare des bois, die zijn doordragend!) en blauwe bessen.  Het recept staat ook bij de receptjes hierboven!
 
 

7 opmerkingen:

 1. Awel dat blijft leuk die receptjes met groenten en fruit uit de moestuin! Wij doen het ook allemaal voor diezelfde redens die jij opsomt, niks beter dan alles vers uit de tuin! En die limonade maken wij ook, alleen nog wat munt erbij, honing en limoen (http://fotografieilse.blogspot.be/2012/08/love-poppies-and-lemonade.html)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mjammie......, dat ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, zo leuk uit de eigen tuin. en dan is 't ook nog eens lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Eigen groenten eerst' lijkt me een passend motto. Ik sta er alvast helemaal achter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor de zoon zijn Sinterklaas lijstje: ne cocktailshaker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met de seizoenen mee, elk jaar weer hetzelfde. En toch een beetje anders. Het verveelt nooit.
  Zo gaat dat bij de liefhebber.
  Het ziet er boven heerlijk uit en ik ga nu het recept bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal niet saai hoor! In tegendeel, hoe meer ik lees over eigen groensels kweken hoe meer zin ik krijg om ook een (kleine) moestuin te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen