zondag 30 september 2012

Het ultieme herfstgevoel ontdek je hier

Zo'n 10 jaar geleden toen wij nog op ons appartementje woonden in 't midden van Antwerpen Zuid moesten wij voor het ultieme herfstgevoel de bossen in.  Heerlijk vond ik dat.  Maar nu moet ik zelfs mijn erf niet meer af, en dat is nog velen heerlijker!  Gewoon efkes mijne kop buiten steken en de herfst komt gewoon aangewaaid, soms zelfs letterlijk!  Ik weet niet wat ik nu het meest herfstig vind en dus post ik hier weer teveel fotokes (nadat ik er weer een hoop moest verkleinen en verwijderen, remember) van alles wat er ook maar enigszins herfstig uitziet.  Om te beginnen paddestoelen.  Het staat hier echt vol van deze kerels in mijn bloembollen-bedekt-met houtsnippers perkje.  Het lijkt wel of er een hele kabouter-kolonie is komen wonen en alleen al van die gedachte moet ik even gniffelen.

In de zomer gaat het in de tuin vaak razendsnel; elke week ontdek je wel iets nieuws dat bloeit en voordat je alles goed en wel hebt opgenomen, is het alweer voorbij.  Nu in de herfst gaat alles beduidend trager en de hemelsleutels en asters die vorige week bloeiden doen dat volgende week waarschijnlijk ook nog wel.
 
Ik verbaas mij er in de herfst ook altijd over hoe snel de dagen korter worden en de nachten langer.
En terwijl ik zo door de tuin kuier valt er zelfs het één en 't ander uit de lucht; herfstschatten!

 

Zomaar voor niks, zonder dat je er ook maar iets voor hebt moeten doen, liggen ze daar.
Ook de blaadjes vallen nu zomaar naar beneden in allerlei bonte kleuren.  Op mijn facebook postte ik daarover een leuk versje en omdat ik dat zelf zo leuk vind zet ik het hier nog eens!

Alle blaadjes klein en groot, worden geel en worden rood. Dansen dan wel duizend keer, vallen op de aarde neer. Op de aarde neergevlijd, vormen zij een schoon tapijt. Lopen wij nu stil en zacht, op die mooie bonte vacht.

Hierboven heb je nog de op het eerste gezicht foto, want het is alweer bijna 1 oktober.  Nog 2 keer en het jaar is weeral rond!  Voor de insecten is er gelukkig nog genoeg te smullen en dus zijn ze er telkens weer bij als  het zonnetje schijnt, ik kan ze geen ongelijk geven.  En zo vliegen er hier nog altijd atalanta's, gehakkelde aurelia's, dagpauwogen, landkaartjes, grote, kleine en geaderde witjes rond.  Die nazomertje mogen nog even blijven van mij!


O ja en wie nu al nieuwe tuinplannen wil maken kan ik mijn Pinterest-prikbord (ook als je er zelf (nog) geen hebt) van harte aanbevelen.

9 opmerkingen:

 1. Wow, wat een geweldige hoeveelheid pinterestborden. Ik heb meteen een follow all gedaan :-)

  Elk seizoen heeft toch zijn schoonheid, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die paddenstoelen tussen de houtschilfers zijn knap. De herfst heeft enerzijds iets triest (afscheid, op weg richting doodse winter), maar is op dagen als vandaag zo mooi (warme kleuren), ook omdat we zo'n dagen als een bonus beschouwen.
  Er is wel een schaduwzijde aan zo'n dagen : de koude nachten die de plantengroei zo goed als doen stilvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elk jaar twijfel ik meer en meer welk seizoen ik nu het leukst vind...lente of herfst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nu al meer vlinders gespot dan tijdens de zomer. Leuk die kabouterpaddestoelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hopelijk zorg je goed voor die kabouters en blijven ze volgend jaar om je in de tuin te helpen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk herfstblog, en ik ben echt beetje jaloers op al die paddenstoelen hoor. Hier zijn wel paddenstoelen maar geen vliegenzwammen en jij heb er zo te zien gelijk een prak vol van hihi.....

  Vraagje: Je zei bij mij dat jou fotocapaciteit al vol was, maar waar kan ik dat vinden of zien dan? Ik wist niet eens dat er een limiet was aan het foto's plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @opdeboerderij; follow all!!! help een stalker ;-)
  @Super masj; van mij mogen er nog heel wat bonusdagen komen!
  @aan de waterkant; idd niet makkelijk om te kiezen!
  @boerenerf; hier ook nog heel wat vlindrtjes als het zonnetje schijnt; olé
  @Myriam; dat zou pas geweldig zijn
  @Helma; thx, die limiet is een heel vervelende ontdekking, als je foto's oplaad staat het er soms bij hoeveel procent van het gehgeugen al vol zit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Idd, ik sluit me aan bij de reactie van opdeboerderij: elk seizoen heeft zijn schoonheden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Janien; da's juist, 't zou anders ook maar saai zijn hé

  BeantwoordenVerwijderen