maandag 27 augustus 2012

Bella Italia!

Allé, wij zijn terug thuis van 2 weken Italië.  En 't was er warm, wat zeg ik heet.  En dus moesten we ons daar regelmatig afkoelen.  Gelukkig was de zee op amper 20 minuutjes rijden of staken we ons hoofd even onder de vele kraantjes. 

Of namen we een duik in het zwembad op onze camping,  met dit zicht.  Een mens begint van minder weg te dromen. 
Wij hebben dus echt wel een geweldige agrotoerismo ontdekt.  Lekker rustig in de uitlopers van de Alpen.  En ge kont daar zelfs nog lekker eten in de cantina met groenten uit de hof.  Man wat stonden die tomaten, aubergines, paprikas en meloenen daar te pronken.  Het had daar nochtans al bijna 3 maanden niet meer geregend, kunde da geloven.  Hier is iedereen al in extase als het even hoogzomer is.
En wat doen wij op vakantie; hetzelfde als iedereen zeker; wat rondslenteren langst schoon dorpkes. 
 
Wandelingen maken met schoon uitzichten.

Ontdekken dat er een groot gat in den berg staat met alweer een mooi uitzicht.

Botsen tegen een oude Romaanse kerk en eten en drinken op Middeleeuwse feesten.

Het huisje van een echte Markies ontdekken.

Of nog gezelligere bergdorpjes!

Op tijd en stond een terrraske doen!
 
En dan nog wat rondlopen door gezellige straatjes.

Op expeditie gaan door de rivier!
 
Waarbij er natuurlijk ook gegeten moest worden.

En nog een heerlijke gelati om te bekomen van al dat geavonturier, dat spreekt voor zich!

Wij gingen dit jaar voor het eerst nog eens met de tent.

Dat was weeral lang geleden maar beviel ons helemaal.  Ook al hoorden we 's nacht wel eens een everzwijn rond de tent knorren en gingen we slapen met het geroep van de uil.  En mijn Madame dacht de eerste avond zelfs dat er apen in de bomen zaten maar dat bleken gelukkig maar rilmuizen te zijn, een soort eekhoornachtig iets.  Er zaten ook kleine schorpioenen, maar veel stelde die niet voor. 

Maar ondertussen stond ik deze ochtend weeral een uur in de file en we waren Italië nog niet uit of het begon al te regenen.  Om maar te zeggen dat zo'n vakantiegevoel ook snel weer weg kan zijn.  Ik droom dus nog even terug, mmmm!


16 opmerkingen:

 1. Tja, dan komt de harde realiteit... terug aan 't werk.
  Maar 't ziet er inderdaad prachtig uit... al die bloggers die hier reclame maken voor hun vakantieoord

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die reclame valt idd op dit jaar en dat allemaal gratis en voor niks, ik heb voorlopig nog geen aanbiedingen gekregen om op reis te komen in ruil voor een verslag, maar wat niet is kan nog komen!

   Verwijderen
 2. Aiaiai, vasthouden dat vakantiegevoel! En tegen volgend jaar: het is un gelato en due gelati :-) Maar sowieso zijn bolletjes relatief in Italië, daar metsen ze je ijs gewoon tot een toren :-) Lijkt een heerlijke vakantie te zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij proberen op die manier nen groten ijs te verkrijgen, maar met dat metsen gaat da toch nie zo goe!

   Verwijderen
 3. Lijkt dat jullie ook een heerlijke vakantie hadden! Lijkt ook wel een beetje op de Provence met die straatjes en riviertjes enz. Volgend jaar, als alles mee zit gaan wij ook een keer agrotoerismo doen! Ja, dat is net zoals in het zuiden van Frankrijk; daar groeien die aubergines, paprika's, courgetten en tomaten nogal eens hé! En nu na 2 weken welverdiende vakantie...terug naar uwen hof zeker, want daar zal ondertussen wel veel te doen zijn!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Den hof is weeral bijgewerkt en vooral ook bijgeoogst, was ook wree nodig!

   Verwijderen
 4. En diene gelato had wel een vreemd kleurtje - wat smaak was dat? (leuke foto trouwens)
  Maar die vakantie zag er zeeer deugddoend uit! En wat een mooie streek! Inclusief rare beesten als Relmuizen waar je moet van rillen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fantastisch schone beelden. Die bergdorpjes vind ik ook heel schoon en ik vraag me af hoe ze daar al het sanitaire geregeld krijgen en of je ze, als je er zelf zou wonen, na een tijd nog zo mooi vindt. Het is vooral de authenticiteit van heel wat dorpjes die zo bijzonder zijn, bij ons moet je daarvoor (flarden van) naar Bokrijk gaan. Idem voor de wijdse open ruimtes, waar zijn ze hier gebleven?
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bergdorpje is Castelvecchio di Rocca Barbena; ooit het decor van ontvoàlking, verloedering en verval tot in de late jaren zestig een Zweedse zanger dit plekje in zijn hart sloot en zo kwam er veel belangstelling vanuit Noord-Europa. Er bestaat zelfs een Scandinavische Castelvecchio-vriendenkring met zetel in Stockholm. Ongeveer 50 mensen heeft hier een vaste stek, ongeveer evenveel een tweede verblijf.

   Verwijderen
 6. Mooie fotoreportage van een prachtige vakantieomgeving. En wat fijn in zo'n tent!
  De foto van zoonlief in dat wilde beekje: heerlijk gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Was zelf nog nooit in Italië maar zou er ook wel ne keer naartoe willen. Zie ik daar ook een meer op één van je foto's? Warm weer en dan een riviertocht, dat is vakantie hé, zeker voor de kids, en heel veel ijskreem.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O neen, 't zal de zee wel zijn, ik had weer te vlug gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mens zou er bijna jaloers van worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amai, als ik die foto's zie zouden wij er toch eens moeten aan denken om volgend jaar richting Italië te trekken. :-)
  Wat een mooie omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen