maandag 10 september 2012

Op het eerste gezicht; september

Oké, ons weids uitzicht is verre van zo interessant dan dat uitzicht in Italië, maar 't is er toch één hé.  En ik kan u nog meer zeggen namelijk dat ik dat heel erg fijn vind om zo te kunnen kijken.  En ik zal nog eens iets zeggen hé, dat als ge dus op die foto klikt dan krijgde hem in het groot en dan ziede dat wij dus uitkijken op één van de schapenweides, nl diegene met het schapenstalleke.  En daarachter hé daar staat dus eerst nog een sprietje heg, als ge uw vergrootglas bovenhaalt tenminste, want veel stelt dat na 3 jaar nog niet voor.


En als ge dus op diejen foto hebt geklikt, dan zulde waarschijnlijk gezien hebben dat daar net voor en rond die teunisbloemen, die hoge gele rechts, dat daar momenteel mijn favoriete bloempje staat te pronken; de blauwe knoop.  Het heeft wat weg van de verbena's omdat het ook op zulke lange stelen staat.  En 't is dan ook nog eens een echt nectar bommeke.

Net zoals de Sedums.
 
En de Asters!

En deze Rudbeckia!
En alsof ik hier nog niet genoeg bloemen heb, kreeg ik van den biodiverse tuinier ook nog eens zaad.  En wel heel fijn zaad, zo fijn zelfs dat ne mens schrik heeft om te ademen.  Maar dat werkte blijkbaar tegendraads want ineens voelde ik me daar een niesbui opkomen, dat ik maar vlug naar buiten holde en net op tijd bij mijn bloemenweide-veldje aankwam en zodoende hopelijk het zaad op de juiste plaats geniesd heb!  De rest van dat pakketje bleek gelukkig uitstrooibaar te zijn!  Waarvoor trouwens vielen dank!
Ik ben dus in blijde verwachting van nog meer bloemen, u hoort daar ongetwijfeld later meer over.  Als deze blog dan nog bestaat tenminste.  Want ook ik heb ondertussen het maximum aantal toegelaten foto's bereikt, krijgde natuurlijk als ge zoveel foto's wilt trekken en zodoende moet ik dus betalen of oude foto's verkleinen of verwijderen.  Ik heb nu het voorlaatste gedaan, maar eigenlijk had ik evengoed het laatste kunnen doen.  Want wat een afgrijselijke foto's ik hier vroeger nog maar heb durven publiceren, ik snap nog altijd niet dat er mensen zijn die mij van het begin zijn blijven volgen, een mens zou nog beginnen denken dat ik hier iet interessant te vertellen heb.
Maar zoals ik ergens zag;

 En dat geld zelfs voor deze hop die overvloedig over onze garage hangt te bengelen!
 
Of niet soms?

10 opmerkingen:

 1. Ik sta hopeloos achter met 'op het eerste zicht', maar gauw een blogstukje daarover! Jullie tuin ziet er goed uit! Inderdaad; je moet je foto's verkleinen, op het net is 72 dpi goed. Ik deed in het begin alles op 300 dpi (freak op de kwaliteit) maar al gauw sloeg mijn blog tilt en heb ik ook alles moeten omzetten in een lagere resolutie. Wel een karweitje; heb ongeveer de helft al gewisseld, de andere helft moet ik nog doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor die 72 dpi tip, ik zit altijd tussen de 100 en de 150 dpi, en dan meest 500 x 375.

   Verwijderen
 2. Ja - ik loop ook weer achter met het op-het-eerste-gezicht van deze maand te posten. Komt zo! Maar ik was je wel voor om tegen de gratis-1gig grens te botsen!
  En ... sorry voor het niespoeder ;-) Hihi - Volgend jaar groeit er nieskruid in je bloemenweide :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je kan ook makkelijk een of meerdere gratis flickr-accounts aanmaken, daar je foto's op zwieren en vanuit je blog naar daar linken.
  Of heel goedkoop bij one.com een eigen domeintje aanmaken waar je schier eindeloos foto's op kan plaatsen.

  Die sedum lijkt me een hele mooie! Ik ben ook van plan om er een paar te plaatsen. Tips voor goede soorten zijn dus welkom :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad de foto's verkleinen: krijg je ze allemaal rond de 200kb dan krijg je er zo'n 5000 op je blog vooraleer de limiet op is.
  Aan hop hadden wij hier ook al gedacht om op termijn op het afdak achter de schuur aan te brengen: inheems, mooi, naar het schijnt nog een aangename geur en ge kutn er bier van brouwen: niks dan voordelen dus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat jullie allemaal eerst tegen de fotogrens botsen. Dan weet ik wat gedaan tegen de tijd dat ik ook bots :-)
  Die Rudbeckia is echt een plezier in de najaarstuin hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor dat botsen op de 1GB ben ik ook al bang. En ook dat ik het op dat moment allemaal niet snap en ik van schrik een tijdje niet kan bloggen.
  Maar wat een heerlijk uitzicht daarboven en wat kunnen de bijtjes voorlopig nog actief zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn foto's staan allemaal netjes op mijn volledig ongelimiteerde zenfolio account (supermasj.zenfolio.com). Maar ik ben dan ook hobbyfotograaf (alhoewel, serieus aan 't uitbollen met alle werk op dit moment).
  Knappe zaaitechiek dat je daar uitprobeert. Ik heb ook last van hooikoorts, moet me dus ook lukken.
  Hier zijn Sedum, Scabiosa en de herfstframbozen nu de absolute insectenlokkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtig geschreven en mooie foto's, echt ferm !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @fotografie Ilse; iss een heel karwei, grrrr
  @den biodiverse; nieskruid olé
  @Bart; dat klinkt allemaal zo ingewikkeld, voor de Sedum gewoon naar het tuincentrum gaan of delen van iemand, gaat heel gemakkelijk
  @boerenerf; en die hop is dan ook nog de waardplant voor de gehakkelde aurelia, geen wonder dat ze hier zo talrijk zijn!
  @onder de appelboom; ga dit jaar er wat extra proberen uit te zaaien voor nog meer Rudbeckia!
  @Zem; ik ben ook geen pc-expert en 't is me toch gelukt, de bijtjes hebben hier idd nog voldoende te smullen! maar dat moet ook hé!!
  @Supermasj; hier is het duifkruid ook reuze in trek!
  @Lima; merci

  BeantwoordenVerwijderen