maandag 7 mei 2012

Ik ben boer!

'T is gebeurd, sinds enkele weken ben ik officieel boer! Maar u had dat natuurlijk al lang zien aankomen, met berichtjes die gaan over nen echten tracteur of over kak in allerlei vormen en maten. Of een eigen eier-verkoop-punt of nen berg bio groentekes! Dat heeft alles te maken met de subsidies die ik heb aangevraagd voor mijn houtlandschaapkes en hoogstamboomgaard. 25 euro per schaap per jaar en voor de fruitbomen de eerste 5 jaar ook nog eens 4€, nadien daalt dat bedrag naar 2€ per boom. Een kleine bereking leert me dus dat ik dit jaar 209€ ga opstrijken, op 5 jaar geeft dat dan 1045€, op 10 jaar 1890€ en op pakweg 20 jaar zitten we dan al aan 2505€. En daar krijgen we dan nog eens gratis nen berg lekker fruit bovenop!
Schoon bloesems!
En natuurlijk kweeniehoeveel liefde van onze schaapekes!
Maar we hebben er nu wel een dilemma bij gekregen. Want nu we officieel boer zijn geworden vind ik dat we ons daar ook naar moeten gaan gedragen. Ik probeer mijn Madame nu al weken te overtuigen dat ze diejen rode zakdoek met witte bollen op haren kop zet. Zelf heb ik me een keel aangeschaft en een pet en een paar goei klompen. En de kinderen, die dragen vanaf nu permanent nen overall als ze buiten komen. Dat lijkt me niet meer dan logisch allemaal. Maar dat nen boer er zoveel papierwerk op na moet houden, nee dat vind ik dus nie normaal hé. Er gaat geen week voorbij of ik krijg post of mail; dat ik moet doorgeven hoeveel mest ik produceer bijvoorbeeld. Ja begint er maar eens aan hé. Bij koeien is dat misschien gemakkelijk, die leggen van die schoon vlaaien. Maar schapen, dat zijn maar keuteltjes hé, begint daar maar eens aan te tellen! Ze hebben daar gemakkelijk praten vanachter hunnen bureau, dat ze zelf komen tellen hé als ze dat zo graag willen weten, neh!

10 opmerkingen:

 1. Allez ... wat is dat toch met die boeren ... dat klapt alleen over subsidies, maar een beetje keuteltjes tellen dat is er weer te veel aan! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. u bevindt zich in bijzonder gezelschap: Herman Decroo is ook boer! Zou die ook keutels tellen? (over dat ander is er geen twijfel...)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ onderdeappelboom, en ge kont me dat niet zo stilzwijgend laten weten, 't is altijd een slecht iets van me geweest en ik wrees dat het altijd zal blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Huh, 't is toch gebeurD? :p

  Proficiat met uw officiële toelating tot boeren. Die schaapkes... zo schoon, hé. Dat ge ze nog vaak op uw blog moogt tonen! Schol!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je krijgt subsidies, klaagt over de rompslomp, draagt klompen en hebt een tractor. Maar ik heb je niet horen klagen over de prijzen voor de melk en je groenten, en ook niet over het weer. Je gaat dus nog wat moeten oefenen voor je een echt boer bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. T' is inderdaad gebeurD !!

  alle proficiat met uwe niefe titel van boer en boerin !!
  Zie da ge volgende keer uw klak maar op hebt als ik u tegenkom ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bwa, witgebolde zakdoek zou ik nog net achterwege laten.
  Wat wel niet mag ontbreken is de ooit wit geweest verkante mercedes, model-jaren-stillekes met een afgesleten plakker op de achterruit van de plaatselijke jeugdbewegingsfuif.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor alle duidelijk diejen gebeurd stond er eerst fout, vind het anders wel grappig dat jullie denken dat onderde appelboom mis is hihihi, kan ik ook even lachen!
  Tof die boer tips van jullie allemaal, ik heb nog wat te oefenen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Welkom bij de club!!
  De koeienadministratie is trouwens ook niet mis, 't is allemaal een beetje doorgeschoten hè?
  Mooie schapen, dat lichtbruine, daar hou ik wel van.

  BeantwoordenVerwijderen