woensdag 6 april 2011

Kleine zelfstandige

Als echte Belg voel ik me geroepen om ook zo iets voor en na te doen. Dat is alleen niet echt simpel als je avel al nie veel tijd over hebt en al blij bent dat alles wat onderhouden blijft (met af en toe een nieuw projectje natuurlijk). Maar nu denk ik toch dat ik daarop iets gevonden heb. Onze kippen blijven namelijk zo goed eitjes leggen dat we voor onze gezondheid genoodzaakt waren, echt alle dagen cake en pannekoeken eten is ook niet het van het, vooral dan niet voor onzen body mass. Nee, we waren dus genoodzaakt om daar de voltallige familieraad ten huize natuurlijk-rijk voor samen te roepen. Vrouwlief vondt dat we maar eens dringend wat extra inkomsten moesten vergaren, zeker nadat ik weer een zak kippeneten aansleurde en zeker nadat we al voldoende voor moeder Theresa hadden gespeeld en iedereen bedolven hadden onder vers gelegde eikes, wat natuurlijk als promo-stunt wel kan tellen.

Vandaar dus dat er sinds vorige week onderstaande bord voor ons huis staat. In het kader van hoe verwerken we creatief onze berkenboom, kreeg u hier al eerder de takkenhoop en verder staan nog op het programma een theelichtjes-houder, maar daar later meer over, nu dus dit bord. Echt moeilijk is dat natuurlijk niet; gewoon een kleine tak in schijfjes zagen en dit alles vastnagelen, misschien een tip voor de paasvakantie, al doet u dat zagen misschien beter zelf!
Op deze foto kan u het misschien niet goed zien maar die bordjes hangen dus op een kist en in die kist vind u een emmer en in die emmer vind u een doosje en in dat doosje vind u dus 6 heerlijke eitjes en in die eitjes vind u het eiwit en in dat eiwit vind u de dooier. Als u dan ook nog zo vriendelijk zou willen zijn om voor elk doosje dat u meeneemt 1 € achter te laten in onze brievenbus, anders klopt de boekhouding niet meer!Goh vergat ik nog te zeggen dat u op dat doosje ook nog een papiertje vind met volgend tekstje;
Deze eieren zijn met veel plezier gelegd door onze Bassette kippen. Door hun grote vrije uitloop hebben ze veel bewegingsvrijheid en is er altijd een fris groen blaadje beschikbaar. Dit geeft vrolijke en gezonde kippen en levert een lekker eitje op. Bassette komt van het Frans; bas, vrij vertaald geeft dat dus een klein, laag dier. Het is een grote kriel, of een kleine hoen of ook wel halfkriel genoemd. Hierdoor zijn de eieren iets kleiner dan U misschien gewend bent, maar wel met een grote dooier erin. De Bassette kippen behoren tot ons levend erfgoed; meer info alhier
Smakelijk

Niet simpel hoor om zo een direkte weblink op zo een papiertje te maken!

7 opmerkingen:

 1. Enne... alhier op je blog blijkt die link niet te werken! (Zou het kunnen dat je voor 'www.sle.be'geen 'http://'hebt gezet? In dat geval beschouwt de software van Blogger het als een relatief adres, dus binnen je eigen blog, en werkt het dus niet...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. enne, al genoeg bijeen gespaard om een tripke naar Luxemburg te kunnen maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het honor system dus. Laat je weten hoe het uitdraait want wij zouden hier hetzelfde willen doen met onze overschot appels en kersen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk verfrissend om te zien hoe er mensen zijn die geloven in de eerlijkheid van andere mensen!

  Voor die link op je blad, lever je er dan ook een veldmuis bij?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Hilda; oei oei zo'n vaart loopt het nog niet, maar als 't zover is laat ik het weten, binnen 2 weken misschien, dan zijn we toch al in de buurt
  @meneer boerenerf; voorlopig enkel maar familie en vrienden
  @Steven; zo zijn we hé, haha een veldmuis, goe gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier net hetzelfde, wij verkopen onze eitjes (soms >10/dag) ook aan kenissen/collegas voor 1€. Gelukkig zijn er nu enkele aan het broeden zodat we eindelijk wat minder eieren hebben/dag.

  BeantwoordenVerwijderen