maandag 14 mei 2012

Begijnhof-tuintje

Je kon hier al eens lezen dat ik me als grote broer toch wat zorgen maak over mijn zus haar inkomsten en of ze zich zo stilaan niet moet beginnen settelen. Ik ben dan ook heel blij en verheugd dat het moment nu eindelijk is aangebroken; want ze heeft zich gesetteld! En zelfs niet in het eerste het beste! Nee in wereld-erfgoed dan nog begot; een echt begijnhof-huisje met leuk tuintje!
Maar mijn zus haar agenda blijft behoorlijk vol staan, dit jaar zat ze al in Zuid Afrika en Peru, haar mooie foto's daarvan kan je hier vinden. Verder staan ook nog Uganda op de planning en wees maar zeker dat daar nog wat zal bijkomen. Dus zullen we maar een handje toesteken hé want anders gaat dat helemaal niet vooruit gaan. Werk is er in ieder geval meer dan voldoende. Sinds ik deze blog heb val ik echter nog meer in mijn geluk, eender welke klusdag en ze laten voor mij de tuinklusjes. Je hoort me dan ook niet klagen, heel wat beter dan behangpapier aftrekken of valse wanden uitbreken. Terwijl de rest zich dus in het stof werkte genoot ik heerlijk van het zonnetje. Ik had eigenlijk een voor en na foto moeten trekken want de tuin was behoorlijk dichtgegroeid. Even een dagje snoeien, mottige struiken eruit zwieren, onkruid wieden en het ziet er weeral heel wat beter uit. Overal kwamen prachtige bloemen tevoorschijn; akelei, boshyacintjes, meiklokjes, judaspenning, vingerhoedskruid, maagdenpalm, vaste korenbloemen , ... . Ja ja mijn zusje zit daar goed!

10 opmerkingen:

 1. Ziet er een leuke tuin uit...en dat werken in de tuin in plaats van binnen uitbreken, respect! Moet ik ook proberen te verkopen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan moet je zeker eens op de koffie gaan bij mijn grootmoeder. Ze woont op twee huisjes naast je zus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, een begijnenhof-huisje!! Dat had ik gerust ook wel gewild maar in Gent zijn die werkelijk ONBETAALBAAR, of komen ze zelfs met erfpachten op 66 jaar af. Tel daar dan nog renovatiekosten (huizenhoog wegens beschermde monumenten) bij en ge ziet zo dat het in Gent enkel nog voor de happy few is. Denk dat de zus dat heel goed gedaan heeft.
  Bijkomende voordeel is dat ge met zo een locatie heel gemakkelijk mensen vind die wel op het huisje willen komen passen tijdens langere afwezigheden. Slimme zus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie compositie heeft die foto...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Net een postkaartje, die foto, dat huisje èn dat tuintje! Je moet je zus zeker het boekje 'De zeer schone uren van juffrouw Symforosa Begijntjen' cadeau doen. Voor in een ouderwets vitrinekastje ofzo; dat past daar zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @supermasj; aha dat zijn de verdiensten van het bloggerschap!
  @Elisabeth; als de omgeving al zo mooi en sfeervol is dan is er vaak niet veel meer nodig
  @tijdtussendoor; och zo dicht je had het me nog gezegd, is het links of rechts?
  @meneer boerenerf; In Turnhout is het ook in erfpacht telkens voor 33 jaar en je kan het 3 keer verlengen, bijzonder sfeertje, had meteen ook het gevoel dat ik er wel zou kunnen wonen, heerlijk rustig in de stad
  @Anne tanne; wat tips van een echte fotograaf doen wonderen, alleen dat muurtje rechts stoort wat vind ik precies
  @onderde appelboom; lees ik dat goed Symforosa !!! bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaja, Symforosa. Ze wordt verliefd op een tuinman :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je voor de huisjes staat, links. Veel bouwsucces!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wonen in een begijnhof heeft iets. Alleen maar hopen dat men niet te dikwijls het hoofd moet bukken want vele huisjes (en deuren) zijn erg laag.

  BeantwoordenVerwijderen