woensdag 18 april 2012

Avontuur verzekerd!

U vraagt zich misschien soms af wanneer ik hier al die berichtjes bijeen typ. Awel ik zal het u eens vertellen se. Om 5 uur 's nachts. En nee dat is niet uit vrije wil!!! Ik zit hier namelijk op 't werk en zo'n kliekske puber-meisjes heeft de laatste tijd de gewoonte om 's nachts af te spreken en zo wat stoer sigaretten te zitten roken enzo. Dat geeft mij effe zo'n energie-boost dat ik nu natuurlijk de slaap niet meer kan vatten, en wat doet ne mens dan hé. Soit het vakantiegevoel van de voorbije weken is ineens wel heel ver weg. En daar wilde ik toch nog iets over schrijven. Want we zaten weer eens in de Ardennen. Ik zou jullie bossen vol bosanemoontjes kunnen laten zien, overgaand in speenkruid, slanke sleutelbloemen en weet ik veel wat nog allemaal, maar dat heb ik jullie hier al eens laten zien. Ik zou jullie kunnen laten zien hoe we dammetjes bouwden en speelden in het water en daar zo een ganse namiddag hebben gezeten genietend van spelen en eigenlijk niets doen, maar ook dat liet ik hier al eens zien. Dat begint hier trouwens precies een gewoonte te worden dat ik na mijn verlof iets meemaak op het werk! Misschien moet ik jullie maar eens vertellen over onze nieuwe hobby; het geo-cachen; u kent dat wel, met een gps ga je door middel van coördinaten op zoek naar schatten. Nu slaag ik er blijkbaar weer vlot in om steeds de meest avontuurlijke verstopplaatsen uit te kiezen. Bijvoorbeeld hier een eilandje te midden van de Ourthe. Er zat dus niks anders op dan de schoenen uit te doen en de broek op te rollen en zo door het ijskoude water te ploeteren.
Of wat dacht je van deze; een grot-achtige plek, zo'n 15 meter diep, waar het water naar beneden druppelt en de zaklamp bijna leeg is. Mijn Madame bleef dus wijselijk buiten staan en ik vond het toch ook een beetje spannend.
Of bovenin een reusachtige, oude boom.
Mijn Madame durft dus wel eens te zeggen; gade met met mijn ventje op stap, dan komt het avontuur soms wel heel erg rap! O ja, we brachten ook nog een nieuw huisdier mee, deze keer eentje waar ge geen omkijkens naar hebt!
En dan zag ik ook nog voor het eerst een hermelijn, een levend beestje wel te verstaan, moet er nog gezegd worden dat de Ardennen gewoonweg de max is!

4 opmerkingen:

 1. mooi daar rondom die ourthe , ik ga vaak naar coufre bij n boer vandaaruit maak ik dan lange wandelingen overal heen , schitterend , kan t iedereen aanraden . je hoeft niet ver weg t is prachtig daar .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Peter; helemaal met je eens, eens opzoeken waar coufre ligt!
  @onderdeappelboom; kleine speelgoedjes, prullekes, maar de kinderen zijn er vaak wel erg blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. choufre ligt by malmedy botranche hoge venen dus hoger ons adresje is daar . van daaruit maken we vaak tochten door de belgiesche ardennen , ook ben ik vaak in de eifel is ook zo mooi . veel orgisdeen in de buurt van prum in duitsland en fossielen zoeken daar bij gereldstein

  BeantwoordenVerwijderen