zondag 4 juli 2010

Wild, wilder, ongelooflijk wild

Mijn vorig jaar aangelegde border ziet er door deze bolderik/Agrostemma githago ongelooflijk wild uit.
Nu heb ik op zich niets tegen dit akkerkruid want zelfs in een border, zo eerder achteraan, geeft het ook een mooi zicht.

Vorig jaar zaaide ik deze eenjarige plant in op enkele nog kale plekken. Het produceert rijkelijk zaad wat trouwens de aanzet gaf voor het aanleggen van een bloemenakker (later meer daarover).
Maar zoals te verwachten was zaaide het zich ook in de border duchtig uit. Ergens las ik dat de relatief grote zaden nooit ver van de moederplant tot ontkieming komen. De zaden zijn zeer giftig waardoor ze ook door vogels niet verspreid worden.
Hier geld echter de wijsheid dat je niet alles zomaar moet geloven; zelfs op 10 meter afstand vind ik nog bolderik terug. Toch geweldig hé die plantjes die zichzelf uitzaaien en je verrassen.

2 opmerkingen:

 1. Geweldig zo van die verrassende plantjes, hier zijn er zonnebloemen boven gekomen op een plek waar ik er helemaal geen gezaaid had. Goh daar hou ik van !

  Liefs
  Ilse

  P.S. ik heb je boek hier nog liggen, heb je graag dat ik deze kom terugbrengen, of mis je hem nog niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @mama Ilse, helemaal met je eens, leuk zo'n verrassingen.
  Wat het boek betreft, ik mis het nog niet. Net van de bib bericht gekregen dat een boek dat ik besteld heb; Natuur in eigen tuin van uitgeverij roodbont is aangekomen. Dus ik kan nog verder.

  BeantwoordenVerwijderen