donderdag 1 april 2010

Ze houdt van me, ...


... ze houdt niet van me. Daar doen madeliefjes me nu altijd aan denken. Zo'n schattige, kleine bloemetjes die bovendien erg lang bloeien. Je krijgt ze alleen maar als je geen chemische producten gebruikt, want daar kunnen ze helemaal niet tegen.
Als ik sommige mensen bezig zie; ontmossen, verticuteren, beluchten, bekalken, boordjes afsteken, onkruid verdelgen en minstens eens per week gazon maaien ....
Het resultaat een onnatuurlijk, gifgroen gazon, bijna een snoekerlaken.
Nee geef mij maar een vrolijk gazon met bloeiende kruiden erin.

8 opmerkingen:

 1. hé, die madeliefjes zitten in potjes ! en ge gaat ze dan gewoon tussen je gras zetten ? OOh super!!

  als ik aan onze droomtuin in wording denk dan denk ik aan veel bloemen, hangmatten en madeliefjes in het gras, want dan kunnen we madeliefjeskettingen maken ;-)

  Heb je die madeliefjes gewoon gezaaid, of ben je ze ergens gaan uitsteken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ewel, daar ben ik ook op aan het wachten, op die madeliefjes in he gras. Maar ze lijken niet te komen. En dat terwijl ik er ook zoveel kroontjes van zou willen rijgen voor het dochtertje... Ik zou ze dus misschien ook beter planten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ mama Ilse en onder de appelboom; Ik ben ze in de tuin van schoonbroer en lief gaan uitsteken. Blijkbaar is het maken van madeliefjeskettingen een vrouwelijke reflex ;-) bij het zien van madeliefjes, grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja zo'n madeliefjesketting maken op een warm grastapijt, zalig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kilometers heb ik er gevlochten, zo van die kettingen. Zowel thuis als op tocht met de jeugdbeweging. En nu kan ik over enkele jaren dit doorgeven aan dochterlief want er zijn er enkele komen aanwaaien. Vanwaar is mij een raadsel want zowel links als rechts is de vergelijking met een biljartveld niet ver weg.
  Mijn schoonmoeder rijdt trouwens rond de bloemekes als ze het gras afdoet, zo schoon vindt ze die.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zouden ze dat niet verkopen madeliefjes zaad? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Lotte; ja hoor, klik maar eens bij de links; bij de morgenster-zadenlijst; daar vind je ze en bij ecoflora kan je ze als plantje kopen voor moest je zin hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen