maandag 5 april 2010

Een wilde, natuurrijke tuin

Kukeleku,nee, nee ik ga het hier niet weer over mijn kiekes hebben.
Nee, ik ben ermee weg, allé efkes dan toch.
Ik ga op reis naar kukeleku en neem mee;

De wilde tuin van Johan Wullaert (Lannoo)
Een boek dat me enkele jaren geleden behoorlijk heeft geïnspireerd. Er staan
niet alleen prachtige foto’s in. Het geheel is ook nog eens heel degelijk uitgelegd met veel plantenlijstjes en praktische richtlijnen voor grasveld, hooiland, borders, haag, boshoek, boomgaard, klim- en leistruiken , water, moes- en kruidentuin komen allemaal aan bod. In de boekhandel is het niet meer te vinden maar nog wel in veel bibliotheken, zoniet kan je het daar ook gewoon bestellen.

Natuurrijke tuinen van Jean Van Hoof (Lannoo)
Ook dit boek las ik enkele jaren geleden. Het is een heerlijk kijk en leesboek vol inspiratie om je tuin natuurvriendelijk in te richten. Ik noem zomaar wat onderwerpen: water in de tuin, hoe richt je een vlindertuin in, gazonneurose, natuurvriendelijke tuinafscheidingen, bodemleven in de natuurrijke tuin, nuttige beestjes, fruit uit de goede oude tijd, ... .
Het is een heel toegankelijk boek om lekker bij weg te dromen.
In de boekhandel of gewoon in de bibliotheek en anders ook aldaar te bestellen.

3 opmerkingen:

 1. De wilde tuin was voor mij ook een eerste kennismaking met de ecologische tuin. Ik was al vergeten dat er ook een stukje moestuin in staat (was ik destijds niet echt in geïnteresseerd...). Moet ik nog eens nalezen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dat boek ook gekocht toen ik hier ermee begon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Bart; echt heel veel over de moestuin staat er nu ook niet in, maar ik heb dat ook wel als ik boeken opnieuw vastpak dat ik er elke keer nieuwe dingen uithaal omdat je weer met andere zaken bezig bent
  @Kempenzoon; ah 't is dus toch nog te koop!?

  BeantwoordenVerwijderen