donderdag 7 januari 2010

winterslaap


Eerder schreef ik al over de 2 vlinders die in ons kippenhok of beter gezegd kippen-konijnenhok overwinteren. Eén daarvan heeft wel een zeer handig plekje uitgekozen; hij zit namelijk onder de plank die ik bovenop Flappie's hok gemonteerd heb. De bedoeling van deze plank is om te voorkomen dat de kippen het konijnenhok als zitstok gaan beschouwen en de boel onder ... .
Zodoende geven wij onze Flappie al enkele maanden heel voorzichtig eten; de plank wordt voorzichtig verwijderd en zo neergezet dat de vlinder ongestoord kan verder slapen. Nu vraag ik me al enige tijd af of het kwaad kan het beestje te verzetten.


Aan zijn vleugels te zien is het een gehakkelde aurelia maar heel zeker ben ik daar niet van misschien is hij toch niet genoeg gehakkeld en dan zou er ook een zilveren c vormig vlekje op de onderkant moeten zitten.

2 opmerkingen:

  1. dagpauwoog?
    misschien is hij ondertussen al steendood gevroren. Of vriest het niet in flappies residentie? (in mijn kiekekot heeft iedereen kippevel!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nie vriezen!? Ons kippenhok is zonder de optie extra isolatie en centrale verwarming; de kippekes kruipen dan ook lekker dicht bij elkaar al zou ik niet in hun plaats willen zijn. De eikes zijn ondertussen ook tot een minimum herleid.

    BeantwoordenVerwijderen