dinsdag 6 november 2012

Opgeladen

Sorry beste vrienden maar dat blogfeestje van vorige week vond plaats in de Ardennen.  Den Achouffe heeft gesmaakt en we hebben genoten van een stralend zonnetje, buiten die ene regendag dan.
 
Maar koud dat het was, gelukkig had mijn Madame de nodige wollige voorzorgsmaatregelen reeds genomen.
En alsof dat nog niet genoeg was haakte ze gewoon verder.

En verder, en verder!

Het patroon is eigelijk 't zelfste als vorige keer maar dan in een andere steek.  Ze heeft me dat wel uitgelegd maar wat begrijp ik daar nu van.  Mijn Madame liet me zelfs weten dat haar volgende project zelfs een muts voor mij gaat worden, ik kan het gebruiken in ieder geval!
 
En nu we wat vorst hebben gehad kunnen we ook deze sjarels beginnen oogsten.  Daarjuist staken ze nog in de grond en nu zitten ze al in een overheerlijk soepje te zwemmen.  Heel wat beter dan die vaak uitgedroogde exemplaren die je in de winkel vindt.  Dat hebde natuurlijk met vergeten groenten, de mensen vergeten dat hé!  Krakend vers zijn ze het lekkerste maar dat is volgens mij met alles zo.  En als er nu een groente is die echt kweeniehoegemakkelijk in de moestuin is dan is het wel pastinaak hé, nog nooit heb ik daar problemen mee gehad.

En 't begint stilaan een traditie te worden maar op de terugweg bezocht ik ook deze kwekerij.  Voor een klimroosje; Rosa Kiftsgate en ik zag daar ook nog Rosa Rugosa staan voor 1€ per plantje.  U weet misschien nog dat ik vorig jaar die snelwegroos zelf probeerde zaaien.  Maar daar kwam natuurlijk niks van uit.  En zeg nu zelf voor enen euro kunde zelf toch niet staan prutsen.  In Geel stopte ik ook nog even voor struikrozen.  Ze hadden er niet echt wat ik zocht, ik wilde schone struik of heester-rozen maar nam dan toch maar een Rosa Frison Frais en een Rosa Tapis volant mee.
 
En zodoende zijn de batterijkes weer helemaal opgeladen en kunnen we er weer eens goed invliegen!

12 opmerkingen:

 1. Zeg nooit zomaar klimroosJE tegen een Rosa 'Filipes Kiftsgate'. Groeit uit tot een ware gigant!
  O ja: breit uw madam ook mutsen op bestelling? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonnetje? Ik was dit week-end in de Hoge Venen en heb geen zon gezien. Wel wolken en regen. En nog eens regen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de volledigheid moet ik er misschien bij zeggen dat we van vrijdag tot vrijdag zijn gegaan!

   Verwijderen
 3. wie naar clan gezien heeft, weet waarvoor een rode sjaal zoal kan dienen. Opletten man!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. KlimroosJE??? Ge weet niet wat ge daar binnengehaald hebt! :-)
  En nu ben ik toch teleurgesteld dat er nog steeds zoiets als R. rugosa verkocht wordt - natuurlijk kunnen ze die pestplant slechts nog aan dumpingprijzen kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rosa rugosa staat niet op de consensuslijst van invasieve planten en kan dus nog steeds verkocht worden (opgenomen in bijlage II). Blijkbaar vormt de plant vooral een probleem in duinen.

   Verwijderen
  2. Pestplant dat is er toch wel over vind ik ook. Moest ik hier maar weinig plaats hebben zou ik het ook niet zetten maar om een heg mee te maken is het toch prima geschikt. Ik zag dat trouwens veelvuldig toegepast in Chevetogne in de Ardennen en was meteen verkocht. Mooie bloemen en bottels waar de vogels de zaden van komen snoepen, hoe kunde daar nu tegen zijn!

   Verwijderen
  3. Effe vergeten dat Natuurlijk-Rijk niet aan de kust woont. ;-)

   Verwijderen
 5. Die eerste bosfoto, met dat beekje, vind ik een topper.

  BeantwoordenVerwijderen