donderdag 4 augustus 2011

Zever, gezever

De kans is groot dat het voor de verandering straks weer eens gaat zeveren. En dan waarschuwen ze ons nog dat je ervoor moet zorgen dat er nergens stilstaand water blijft staan om de alzo verwachte muggenplaag tegen te gaan. Euh waar zullen we beginnen? Ik heb het zo stilaan wel een beetje gehad met al die regen. Zo'n ongelooflijk zin om te gaan kamperen dat wij hier hebben. Onze volledige kampeer-uitrusting werd geüpdate maar wij blijven wachten op een beetje stabiel zomerweer.
Maar we moeten daar niet teveel over zeveren want er zijn natuurlijk ook positieve kanten aan. Zo heeft de regen hier een prachtig hoekje gecreëerd. De wilde peen werd namelijk plat geregend en ligt nu geweldig te pronken tussen deze geranium-bloemetjes!


En ook de bloemenweide kon al worden ingezaaid. En als ze binnen enkele weken kurkdroog weer voorspellen dan haal ik met veel plezier de tuinslang boven!

En verder genieten wij natuurlijk van alle stralende bloemen in de tuin zoals deze gele ganzebloemen. Het is een éénjarige die niet zo winterhard is maar voorlopig komt hij elk jaar terug. Al heeft hij dit jaar wel een geweldig schoon plekske uitgekozen; net naast de oprit. Al moest ik hier ook wel steun aanbrengen om er toch nog een doorkomen aan van te maken!


Nog meer kleur nodig? Misschien kunnen deze dahlia's helpen al zou een beetje meer zon op de foto toch nog beter zijn!


Voel je het zonnetje al stralen of ben je nog niet opgewarmd? Kijk maar eens naar deze dan, nog maar enkele dagen oud en ze trippelen al vrolijk rond! Zijn ze niet schattig!

7 opmerkingen:

 1. superschattig!
  wat voor iets ist? kippen waarschijnlijk zeker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad; een nieuwe lading Bassette kippetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een tipje van de sluier hoe je die gele ganzebloemen steunt? Stokjes en draadjes? Hier hangt er namelijk ook een en ander door dat wel wat steun kan gebruiken, en wie weet heb jij wel de gouden tip om dat efficiënt en esthetisch te doen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bart; oei oei gouden tip dat zijn wat te grote verwachtingen, maar efficiënt is 't zeker en esthetisch valt het ook best mee. Gewoon 2 paaltjes met een groene ijzerdraad ertussen, that's it!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu nog bloemen inzaaien, lees ik dat goed? Of zijn dat dan die voor volgend jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @onder de appelboom; een bloemenweide kan je inzaaien van midden maart tot midden juni of van eind augustus tot midden oktober. De bloemen zijn dus inderdaad voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen