woensdag 17 augustus 2011

Op stap met een ezel

Ezeltjes ik zien da gère. Zodanig zelfs dat ik hoop dat ze hier ooit in de wei rondlopen. Met paarden heb ik niet direkt iets, maar een ezel vind ik altijd leuk. En zolang ze hier niet in de wei staan gaan we er dus maar op een ander mee wandelen. Het was trouwens niet de eerste keer dat we dat deden; zo wandelden we al in Diest en op 2 plaatsen in de Ardennen. Maar deze keer dus dichter bij huis voor een tochtje in "Het Kempens Landgoed" in Arendonk.


Nu is een wandeling met een ezel geen zondags tripke, nee diegene die de ezel lijd moet echt wel op zijn strepen gaan staan en laten zien dat hij de baas is. Met vaste en kordate hand, zoals ge dat bij de meeste dieren moet doen trouwens. En ja af en toe kunnen die wel eens koppen en door een plas moet je ze ook al niet proberen loodsen. Maar eens op stap loopt dat meestal wel los.
En zeker met deze ezel, 't was echt een schatje, van al de ezels waarmee we al wandelden had deze ook het beste tempo. Samen met een stel vrienden gingen we zo op tocht en al de kinderen waren er dol op!


Ook zoonlief zoals je kan zien. Voor onderweg kregen we zelfs zelfgemaakte koekjes mee, mmm!


Absoluut een aanrader dus. Als je ook gaat vraag dan ook even of je de grote moestuin mag bekijken en wie weet krijg je wel een persoonlijke rondleiding van één van de bewoners. Contactgegevens vind je hier of bel naar 014/670069!

5 opmerkingen:

 1. Ezels zijn leuk! Een klasgenootje van de lagere school had er ook één, op hun boerderij, en die heette Pol. Maar wat ik mij vooral herinner, is dat hij veel lawaai maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 2 huizen verder hebben ze een ezel. Zien doen we hem/haar niet, maar horen wel. 'k Vind het balken nog steeds leuker dan het aanhoudend blaffen van de buurhond.
  Leuk idee om in de toekomst te doen met de kinderen en niet te ver weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie dat ook gère. Spijtig genoeg hebben we niet genoeg plaats om zelf ezels te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een ezel, daar droom ik ook al jaren van. Maar dat vereist een hoop nieuwe afsluitingen, boombescherming en co. En de roep van de dochter om een paardje/pony klinkt steeds luider. Misschien wordt het wel de combinatie van een pony en een ezel: vader en dochter content :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @madam boerenerf; en ik dacht nog wel dat jullie nog een hele wei hebben of is dat allemaal voor dat varken!
  @Bart; hier ook zulke praktische bezwaren die het nog even op de langere baan schuiven

  BeantwoordenVerwijderen