maandag 22 augustus 2011

Bloemenweide = bloemenweelde

Allé, ik moet hier natuurlijk nog niet gaan overdrijven hé; laten we eerder zeggen dat het begin is gemaakt. Maar ik ben er al wree content mee want waar dit stukje zand in april nog helemaal zwart zag, dat ziet en leest u hier. En vervolgens werd ingezaaid met zaad van onder andere wilde peen, boerenwormkruid, knoopkruid, bevernel,duizendblad, zandblauwtje, margrieten, scherpe boterbloem, blaassilene, veldsalie, stijf havikskruid, kleine ratelaar, rode klaver, akkerklokje, dagkoekoeksbloem, ... .
Verschijnen nu, amper 4 maanden later al de eerste bloemen. De face-book vrienden konden al lezen dat daar eerst nog een hele strijd aan te pas kwam tegen overvloedig aanwezig melganzenvoet en ander ongewenst, hebded nu begrepen!!!, onkruid. En ik die nochtans dacht dat ik me perfekt had voorbereid door de grond een hele winter lang afgedekt te houden en er vervolgens nog eens de kippen over te laten scharrelen. Zodoende leek heel dat bloemenweide gedoe eerder op een onkruidweide gedoe! Maar na enkele uren werk kan ik jullie dan toch deze fotootjes laten zien.Op onderstaande foto kan u zelf ontdekken dat de bloemenweide er zelfs beter bijstaat dan de haag die daar nog voor staat en zoals u zich misschien nog herinnert door de schaapjes vakkundig werd opgepeuzeld toen ze weer eens waren ontsnapt! Grrrrrrrr! Ondertussen verzamel ik her en der wat zaad om uit te strooien over de rest van dat groene lappendeken in de hoop dat daar buiten de nu al overvloedig aanwezige witte en rolklaver, wat natuurlijk ook goed is voor tal van insecten, toch wat meer kleur gaat komen. Ga en vermenigvuldig u en nee dan heb ik het niet tegen de melganzenvoeten!2 opmerkingen:

  1. Heel goed gelukt, zeg!
    Als je wil, stuur ik je in het najaar wat zaadjes van de Verbascum op. Die blijven lekker lang staan en geven heel wat kleur.
    Of passen die niet in een ecologische tuin?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Chelone; bedankt voor het aanbod maar verbascums heb ik hier ook een aantal staan en ik hoop echt niet dat ze zich allemaal massaal gaan uitzaaien!

    BeantwoordenVerwijderen