donderdag 28 april 2011

Miserie, miserie!

We hebben ondertussen al wel een beetje water gekregen maar voor sommige plantjes kwam dat wel schromelijk te laat. Neem nu deze sla-plantjes; als er nog een derde overschiet dan zal het veel zijn.


Andere miserie speelt zich af op het spinazie-bed. Van de 3 rijen is dat alles wat is uitgekomen; slecht zaad, of zijn de vogels ermee gaan lopen. 'T zal in ieder geval maar een koffielepeltje spinazie-puree worden voor iedereen.


En doen de bloemetjes het dan beter zult u zich misschien afvragen. De meeste wel, al heeft de akelei het weer zwaar te verduren van enkel minuscule maar o zo wraatzuchtige rupsjes. Het is dan ook een waardeplant voor enkele vlinders.


Nee, misschien moet ik dit weekend (en nog heel volgende week) maar eens een goei filmpke meepikken. In de rand daarvan kan ik jullie de tentoonstelling van mijn zus van harte aanbevelen! Te bekijken in het festival-café, gaat dat zien!!!
Et voila, zo krijgt u hier nog eens een deftige foto te zien!

5 opmerkingen:

 1. Ik heb speciaal een week verlof volgende week. Die tentoonstelling ga ik zeker zien. Misschien komen we elkaar wel tegen ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @tijdtussendoor; vanavond naar de openingsfilm en morgenavond officiële opening van de tentoonstelling, ben benieuwd of we elkaar tegen komen ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als't een troost mag zijn, hier is't ook armoe troef wat sla en consoorten betreft. Ik verdenk een gezamenlijk complot van slakken, krassers en een woelmuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons doet de sla het dan weer fantastisch en ook van de spinazie mag ik niet klagen (maar dat laatste is misschien omdat ik geen spinazie gezaaid heb ;-)). Bonen, rode biet, enz. wil echter maar niet groeien of kiemen door gebrek aan water... Dat wordt nog veel water sproeien dit voorjaar; als de regenput het volhoudt tenminste!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Bart; ook sterkte,
  @onder de appelboom; ja het is me wat, en zoveel water is er hier nu ook weer niet gevallen, zaterdag heb ik nog een aantal plantjes verzet in de hoop dat ze zaterdagnacht goed beregend gingen worden, niet dus ;-(

  BeantwoordenVerwijderen