woensdag 15 september 2010

Miljaarde

Probeer ik mij in regel te stellen met de wettelijke bepalingen betreffende de vaccinatie tegen blauwtong, gebeurt mij dit! Zoals jullie misschien nog weten heb ik hier geen stal maar eerder een schuilhok.
Dat hok volstaat prima tegen de felle wind en vooral regenvlagen. Enig nadeel is dus dat ik geen afgesloten stuk heb waar ik de schapen kan zetten om bijvoorbeeld de ontwormingspillekes toe te dienen of de poten te knippen. Maar er zijn hier altijd wel wat hulpmiddelen (zie hieronder) waarachter ik de schapen kan zetten. Tot hiertoe liep dat altijd goed af; maar deze keer had ik minder geluk.

Ja een spuitje wie krijgt dat nu wel graag; maar het moest gebeuren hé. Al kreeg ik voordien nog wel wat kritische bemerkingen van de dierenarts in de trend van 't is dat het moet gebeuren maar veel nut heeft het nu eigenlijk niet meer; de muggen die instaan voor de verspreiding zijn in deze tijd van het jaar niet echt heel actief meer.
Een van de beestjes had er duidelijk helemaal geen zin in en sprong recht de draad in. 'T is dat ik niet meer weet of het nu ons Hartediefje, Holleke, Hanneke, Henriëta of Hendrieke was want moest ik geen vegetariër zijn ik maakte er meteen een schaap aan 't spit van.
45 euro lichter en mijnen draad stuk; weet ik weeral wat doen vandaag.
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!4 opmerkingen:

 1. oh! ook wel frustrerend dat het dan nog eens geen nut heeft... ach, die wetten en regeltjes ook altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik plooi telkens de uiteinden terug rond de kram en draai ze dan nog eens rond de draad aan de andere kant van de kram. Maar daar kom ik iets te laat mee af zeker? :-/
  Troost je, 't was ook proefondervindelijk bij mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Hilda; idd
  @Bart; Oef, ben dan gelukkig toch niet de enige, van vrouwlief kreeg ik de reactie "dat weet toch iedereen ..." Ondertussen heb ik ze idd ook teruggeplooid rond de kram. Maar dan ook nog eens rond de draad is waarschijnlijk ook een geweldig goed idee. Maar om dat nu in de donker met een pillicht te gaan doen; ben onder de appelboom niet hé ;-) de mensen zullen nogal denken!

  BeantwoordenVerwijderen