zondag 29 juli 2012

Ziet het efkes niet meer zitten


Ja u ziet dat goed een boete van 250 € van de mestbank.  Een mens zou voor minder zeggen dat dat dikke shit is.  En 't is niet dat we teveel op de wc hebben gezeten hé of dat we hier een beerkar over ons veld hebben latenrijden.  Nee gewoon omdat er een aantal papieren niet in orde zijn. Begrijpt me niet verkeerd, ik ben daar helemaal voor voor dat papierwerk.  Maar dat ze dat dan allemaal toch wat eenvoudiger maken. Om een lang verhaal kort te maken; alle papieren die ik toekreeg heb ik braafkes ingevuld, maar hebben ze daar in Brussel nooit ontvangen!  En een tijd geleden zag ik zelf dat er iets niet in orde was maar zelfs toen ik contact opnam met de bevoegde instanties hebben ze me niet gezegd wat ik dan wel in orde moest maken.  En nu zit ik dus in de dikke shit want 250€ geef ik toch liever aan iets anders uit.  En dat allemaal voor wat subsidiekes voor mijn schapen en fruitbomen dat kon u hier al lezen.
Ondertussen is al het papierwerk helemaal in orde en heb ik dan maar een vriendelijk doch kordate aangetekende brief gestuurd en wil ik er zelfs voor op mijn blote kniekes gaan zitten en please zeggen als dat kan helpen.
Ook mijn Madame was not amused.  En zelfs een schoon boeketje kon deze keer niet helpen.

Ik kon altijd proberen hé!
En dan is er nog slecht nieuws, nu dat ik toch bezig ben.  Na het dramatische hondenverhaal zitten we nu met een nieuw probleem. Sinds een dikke week ben ik een kip kwijt, eerst dacht ik nog niet meteen het ergste.  Maar dat is natuurlijk een beetje onnozel, zo'n beestje gaat echt niet op z'n eentje de bloemekes buiten zetten.
Maar gisterenavond zo rond 18u ontdekte ik de afgebeten kop van een kip, sorry dat ik het hier zo plastisch omschrijf, en de rest van de kippen die helemaal overstuur waren.  De hond van de buren kan het niet meer zijn want die hebben ze ondertussen weggedaan.  Maar wat dan wel is me een groot ?
Zo en nu heb ik wel iets strafs verdiend, schol!

13 opmerkingen:

 1. dat is 2X klote!
  Hopelijk krijg je die boete gefikst, moet toch lukken als je ze niet verdiend hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij een marter. Vos zou alle kippen een kopje kleiner gemaakt hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt dan 209€ - 250€ = -41€ subsidies voor dit jaar ;-) Oesje - pijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar moet toch een mogelijkheid zijn om ertegen in beroep te gaan? Hopelijk gaat het je lukken dit ongedaan te maken.
  Héél jammer van de kip. In het natuurlijke rijk gebeuren ook dingen, die we niet echt willen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 250€? Pijnlijk... die besteedt ne mens inderdaad liever aan iets anders. 't Jammere aan VLM, agentschap voedselveiligheid en consoorten is dat ze kleine hobbykwekers soms op gelijke voet behandelen als grote landbouwbedrijven. Terwijl het opzet toch nét iets anders is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. auw, nu ben je natuurlijk iets minder rijk :s

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Ludo; wat een woorden voor een leraar ;-)
  @SuperMasj en Menck; als het een marter is dan voelt dat toch een beetje aan dat het dan toch nog wat zinvol is!
  @de biodiverse; wrijf het er nog maar eens in ja, en dan zijn er nog 2 fruitbomen doodgegaan wrees ik, weeral kosten ;-)
  @Zem; natuurlijke rijk, zo groot is dat hier nu ook weer niet hoor ;-)
  @Bart; helemaal juist Bart en 't wordt er precies alleen maar erger op
  @hare majesteit; toch weeral een ervaring rijker zullen we maar zeggen, 't gaat me echt niet meer overkomen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, zolang de hobbyboeren niet verenigd worden in een deftige belangvereniging, zullen we altijd 'gechareld' worden in dergelijke situaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat die boete betreft,zou ik zeker niet zomaar betalen, een menselijke fout is bij administratie gauw gebeurd!
  wat de kip betreft,zijn er bij jou in de buurt alvossen gesignaleerd mss..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij zijn ze daar in Brussel héél slim bezig.
  Kruisje vergeten (die al jaren aangevinkt wordt) en je loopt 1500 euro mis :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Blijven strijden over die boete en niet opgeven. Het is meer dan de moeite waard. Waar zijn die in godsnaam mee bezig!
  En ja, die kip, het zal inderdaad een marter zijn geweest omdat onze buurt hetzelfde heeft meegemaakt; enkel de kop eraf, hoe luguber het ook moge klinken.
  Zet je overgebleven kippen enkele dagen in quarantaine tijdens de nacht, de marter gaat dan vanzelf andere oorden opzoeken.
  Hier is intussen alles weer rustig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Bioboer; mocht mijn klacht niets uithalen ga ik mijn licht toch eens opsteken bij sle en de boomgaardenstichting, die zouden daar toch meer ervaring mee moeten hebben
  @anoniem; een vos hebben we hier al jaren niet meer gehad
  @Hanneke; oei dat is nog erger dan 250€
  @Chelone; doe ik

  BeantwoordenVerwijderen