dinsdag 5 juni 2012

Kom maar dichter, dichter, dichterbij

Misschien had je het al door bij vorige berichtje. Maar ik heb een nieuwe lens gekocht; een Sigma 105 mm! En een statief en al en zodoende kan ik nu een pak dichterbij komen. Hieronder een eerste probeerselke al stond er wat te veel wind om alles mooi scherp te krijgen. En de'n achtergrond is ook te rommelig, i know.

Maar nu begint het pas hé. Want al die beestjes hebben natuurlijk ook een naam. Alleen al bij de vliegen (Brachycera) zijn er zo'n 120 families. Wat dus tot voor kort gewoonweg ambetante vlieg heette zou dus evengoed een kleine kamer-, blauwe vlees-, boor-, brom-, stal-, dambord-, dans-, sluip-, snavel- of zweefvlieg kunnen zijn. Maar volgens mij is het gewoon een ordinaire huisvlieg. Voor ne keer zitten die dus eens niet binnen!

4 opmerkingen:

 1. Je zal snel merken dat werken met een zéér beperkte DOF niet altijd evident is. Zorg dat de ogen zeker in focus staan.
  Je kan ook enkle takken stabilisern/fixeren met enkele stokken, dan heeft de wind er minder/geen vat op

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die lens ook, en eigenlijk is het een juweeltje, ze werkt bijzonder scherp.
  Jammer genoeg is de mijne al een paar jaar oud, en daardoor bleek ze niet meer samen te werken met mijn nieuwe camerabody. En laat de garantie net een maand verlopen zijn, waardoor ik ze niet meer gratis kon laten rechippen.
  Intussen heeft zoonlief ze ingepalmd (net zoals mijn oude body dus). En ik verwacht binnenkort de levering van een 150 mm macro: je kan iets meer afstand bewaren, en je kan het onderwerp iets beter isoleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met de aankoop! 'Een heel nieuwe wereld gaat open' is dan wel een moddervet cliché, maar ik het geval van een macrolens is er toch wel iets van aan. Veel plezier er mee (want dat is toch wel het belangrijkste)!

  BeantwoordenVerwijderen