zondag 5 juni 2011

Mijn klein prinsesje

Afgaande op de reacties op de give away is het zelf zaaien van zaadjes niet aan iedereen besteed. Nochtans is het geweldig en kan ik het iedereen aanraden. In de tuin is het momenteel een hele verrassing of met die zelfgezaaide plantjes het resultaat hetzelfde is dan wat ik in mijn hoofd heb. En zo ontdekte ik vorige week eindelijk de kaardebol, olé! Ook de Verbascum thapsus/koningskaars staat serieus te pronken!
Al moest ik wel even gaan zoeken hoe dat plantje nu weer juist heet. Ergens staat daar wel op een messchelp de naam bijgeschreven maar zoekt dat maar eens tussen al die planten. Gelukkig heb ik een blog zodat ik alles gemakkelijk kan terugvinden, handig toch!

Wat de give away betreft denk ik dat een onschuldige kinderhand hier nog het beste uisluitsel kan geven. En zodoende mocht dochterlief poseren bij de spiraea japonica little princess, momenteel een echte bijen- en hommellokker. Soms zitten er wel 30 te snoepen en dat is nog niet eens overdreven!


En tatatataaaaaaa wie komt daar uit de zak;
Veel plezier ermee! Jullie adresgegevens mag je doormailen naar mijn mail-adres; natuurlijk-rijk@hotmail.com

8 opmerkingen:

 1. Proficiat aan de winnaars, jullie tuin gaat er schitterend uitzien de komende jaren.

  Jullie dochterlief is echt een liefje hé zo met haar rode schoentjes.

  Liefs
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste natuurlijk-rijk,

  met veel interesse lees ik veel van je posts. Ik las in de laatste 2 posts iets over messchelpen? Kun je me daar meer over vertellen? Of misschien een fotooke er van? Alvast bedankt!!!

  Groeten Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De plant op de bovenste foto, is dat gewone agrimonie? Wanneer ik google op gewone agrimonie en kaardebol, vind ik ze niet echt terug zoals op jouw foto. Soms ben ik wel een kluns, dat kan ook, hoor.

  Ik vind namelijk dat de plant op jouw foto overeenkomt met de plant die ik in onze tuin tegenkwam:
  http://www.flickr.com/photos/groeneblog/5790983182/in/photostream

  Ik weet niet welke plant het is en het is misschien nog een vroeg stadium om het te zien. Zou het koningskaars zijn? In elk geval wacht ik wel tot de bloem bloeit (mocht er al een bloem aan komen) natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh daar niet van maar krijg m'n eigen zaden nog niet allemaal verwerkt, er staan nog 5 multitrays blommekes te wachten op vochtige grond ... 't is de moment ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dochter is nogal veranderd zeg tov de blogmeet van vorig jaar! Super schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ontzie me zeker het zelf zaaien niet, maar k zou momenteel bij Got niet meer weten waar ik nog een plaatsje zou vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @mama Ilse; ook al zo'n waardige verliezer en bedankt voor de complimentjes
  @Kim; aha die messchelpen, dat zijn zo van die lange schelpen die je op het strand vind, als je kijkt op de foto bij de give away ev wat inzoemen (gewoon opklikken) dan zie je ze al staan. Ik ben er wel niet 100% content van aangezien al enkele keren hetgeen ik erop schreef er gewoon afging ook al gebruikte ik een speciale buitenstift
  @Celestine; nu begin ik ineens ook te twijfelen, nochtans ben ik er zeker van dat ik gewone agrimonie besteld heb, maar met mijn boek erbij lijkt het meer op een stalkaars oepsie
  @the 666bbq; zeker weten
  @ onder de appelboom; merci merci ge weet toch nog dat ze de aard van de papa heeft hé ;-)
  @huismettuin; dat is nochtans heel simpel; gewoon wat gazon omspitten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Imposante plant de kaardebol, wat zullen de putters in de buurt daar blij van worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen