woensdag 9 februari 2011

De tuin lonkt

Wat hebben we de voorbije dagen al mogen genieten van een stralend zonnetje. Heerlijk gewoon hoe er weer kleur komt in de tuin, hoe alles staat te popelen om te groeien en te bloeien. De eerste bijen werden al gespot en ook de muggen dansten al in de avondzon. En ik, ik wil naar buiten om niets te missen van de knoppen aan bomen en struiken die nu dikker worden en het opkomen van de eerste bolgewassen. Bij de sneeuwklokjes/Galanthus nivalis staan er al enkele mooi in bloei en ook de zogenaamde tommies/Crocus tommasinianus staan verspreid in de border (op de foto klikken voor een grotere versie).En zelfs de Helleborus orientalis-cultivars laten al hun eerste bloemknoppen zien.


Maar al deze pies en vree fotootjes doen niet vermoeden dat er zich enkele meters verder een drama afspeelt. In de kippenren deed ik namelijk een onaangename ontdekking, ik stootte er op onderstaande gang vermoedelijk afkomstig van een woelrat. Vijf meter verder ontdekte ik weer een gat, net naast de in het najaar aangeplante kweepeer-boom. Als het hier inderdaad om een woelrat gaat dan heb ik wel een probleem, want deze beestjes staan erom bekend de wortels van jonge fruitbomen af te eten tot tegen de stam zodanig dat het snel gedaan kan zijn met mijn kweepeer en help 5 meter verder staat er ook nog een appelboom. Maar u hebt daar misschien meer ervaring mee dan ik dus alle tips om deze beestjes naar de buren door te sturen zijn meer dan welkom.

4 opmerkingen:

 1. Wat mooi die sneeuwklokjes in tegenlicht!
  Tegen woelmuizen (en -ratten) in de moestuin heb ik goeie resultaten met stinkbolletjes van BSI (http://www.bioservice.be/nl-be/mollen-138.htm ) Misschien het proberen waard?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vogens mij heb je aandelen van die bollen :) Maar later (als ik groot ben en verhuisd) zal ik er nog dankbaar voor zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lotte, ik sta anders wel open voor sponsoring! Dat BSI mij maar contacteert voor een gratis gezinsverpakking ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zomaar aan product placement doen, de helft van die verpakking voor mij en we spreken er niet meer over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen