dinsdag 4 januari 2011

Mme natuurlijk-rijk

Heeft deze blog gekaapt. Inderdaad in plaats van berichtjes over tuinplannen en werkjes, zaadjes en beestjes zal je hier de komende tijd berichtjes terugvinden van wat ik allemaal uitspook.

En om jullie niet te hard te bruuskeren dacht ik met volgend bloemstukje te beginnen, dat ligt dan toch nog iets of wat in de tuin-interesse.


'T is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Men koopt 2 halve isomo bollen en behangt deze met mos, ik gebruikte hiervoor krammetjes die je in elke tuincentrum vind. Dan komt de binnenkant aan de beurt; ik gebruikte een lijmpistool om de sierappeltjes vast te hechten maar tandenstokers moet ook gaan, zij het iets moeizamer. Et voila klaar is kees.

Nu mijn dochterlief sinds een aantal weken is beginnen stappen; dacht ik haar te verrassen met een passend kadootje; en wat is er passender dan een poppenwagentje. Op zolder had ik nog een oud exemplaar staan, het houtwerk was nog prima maar de stof was helemaal afgebleekt. Op een feestje raakte ik met meisjesmama aan de praat en ze gaf me de tip om bij het verwijderen van de oude stof foto's te nemen zodat ik de verschillende tussenstappen niet zou vergeten. En zodoende maakte ik op de naailes eens geen kledingstuk maar een nieuwe bekleding en bijpassend lakentje. De stof kocht ik van een oud vrouwtje op een rommelmarkt in het begijnhof in Turnhout.
Het maken verliep eigenlijk heel vlot en dankzij mijn foto's kreeg ik de stof ook gemakkelijk op de juiste plaats. Restte enkel nog alles te bevestigen aan het poppenwagentje. Aangezien ik geen geduld had om te wachten op de thuiskomst van manlief schakelde ik mijn grootvader in. Het enige wat hij nog moest doen was de ijzeren baren waar de stof rond hangt terug aan het poppenwagentje te bevestigen. Dit bleek echter niet zo eenvoudig te zijn en ik zag hem sukkelen. Uiteindelijk nam hij een tang en waar ik voor gevreesd had gebeurde; er kwam een scheur in de stof. Kreeg ik het daar efkes en mijn grootvader maar zeggen dat dat toch maar een voiturke is, grrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Soit nu weten jullie ook ineens waarom daar een bloemetje hangt. Maar het leukste van al is natuurlijk om te zien hoe dochterlief als een echt meisje met haar poppenwagentje rondrijdt, geweldig gewoon!


9 opmerkingen:

 1. Fijn! Ben ook van plan naailes te volgen als de renovaties van boerenerf achter de rug zijn. Dus ik zal met veel interesse volgen wat hier crea-gewijs verschijnt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof tof, mooi gedaan. Bij ons staat ook nog de bekleding van een wieg op het programma. Ontspannend is dat; en heel bevredigend werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie bloemstukjes en een schattige voiture voor dochterlief. Het verdoezel-bloemeke geeft het iets extra, vind ik persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha, dag Mme natuurlijk-rijk. Wat een leuke kaping is dit hier ;-).
  Ik kijk al uit naar wat je ons allemaal gaat laten zien .

  euh maar effie een praktisch vraagske, je hebt Mr natuurlijk-rijk toch niet ergens opgesloten in één van jullie kastelen hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bijzonder schattig!
  Als ik Fien was zou ik er zelf mee inkruipen
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen