vrijdag 12 november 2010

Verzopen kieken

Zo voelde ik me gisteren. Want in tegenstelling tot eigenwijze Bart en onder de appelboom trotseerde ik wel de regen, wind en koude.
Het zag er nochtans goed uit; in het begin van de week voorspelde de weerman nog dat het donderdag nog best mee ging vallen. Aangezien ik hier nog wat tuinklussen te doen heb regelde ik dat zoonlief mocht gaan spelen en vrouwlief met de dochter en een vriendin ging winkelen bij onze noorderburen. Maar naarmate donderdag naderde voelde ik de bui al aankomen.

Gisteren in de namiddag had ik dus het huis voor mij alleen en nadat mijn huishoudelijke taken waren volbracht hees ik mij in mijn regenjas om aan de tuinklussen te beginnen. Wat regen daar kunnen we wel tegen maar na een half uur ging ik mijn gsm toch maar onder het afdak leggen. Nog een half uur later was mijn broek al door en door nat en nog een half uur later was ik dus nat tot op mijn onderbroek.
Maar het belangrijkste van al is wel dat ik mijn putjes heb gegraven waar volgende week de nieuwe haag moet komen staan. 3 planten de meter en dit 60 meter lang; een eenvoudig rekensommetje dus om uit te tellen hoeveel werk ik heb verzet.

Het voorbereidende werk had ik gelukkig enkele weken geleden al gedaan; een grote frees gehuurd en daarmee de grond al aardig bewerkt. Wat een geluk anders was ik nu nog bezig denk ik. En met mijn mijn attributen (zie foto onderaan) was het gemakkelijk om te bepalen waar ik de putjes moest zetten.

Pas nadat het werk gedaan was voelde ik eigenlijk maar hoe koud ik het had. Verkleumd genoot ik dus van een warme douche, een heerlijke ovenschotel en nadat de kindjes in bed lagen plofte ik moe maar voldaan met een warme chocomelk in de zetel om het laatste (opgenomen) deel van Millennium te zien.


11 opmerkingen:

 1. onvoorstelbaar perfect in de lijn die puttekes ;-) maar, is het met drie plantjes de meter niet bijna even gemakkelijk om een sleuf te graven ?? ;-) Moet ge nu niet af en toe een steunpaaltje in zo'n restje tussenschot schieten ??

  maar soit, gij zij er vanaf en ik moet er nog aan beginnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niet vergeten om je planten op tijd bij te gieten, voor je het weet drogen ze uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @tijdtussendoor; inderdaad
  @madam boerenerf; 't waren mijn wandel-anex tuinschoenen, maar ook die waren tegen het einde doornat
  @the666bbq; een sleuf!? ge moogt dat altijd komen doen als ge daar goesting in hebt en die paaltjes die klop ik er gewoon in hoor
  @Bart; een gouden tip!!! moesten de planten er al in staan ik denk dat ze nu aan het zwemmen zijn, hoop alleen maar dat mijn puttekes niet dichtgeregend zijn, 't si daar precies een vijver geworden ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goesting ;-) verre van, ben al blij dat ik mijn gazon 200m² kleiner heb gespit gekregen voor de zondvloed eens gedag kwam zeggen; het zal effe duren voor de grond weer bewerkbaar is ... maar goed ook, want die goesting ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat kan zo'n deugd doen eh die douche en die luie zetel achteraf.
  Die voldoening, daar doen we het voor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben ik jaloers! Ik moet nog alle bomen kiezen en halen, gaten graven en planten. Hmmm benieuwd of het dit jaar nog lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @the666bbq; ook een klein euforke gedaan dus
  @ huis met tuin; wees daar maar zeker van
  @ camilla; jij moet dan idd nog een euforke doen, veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. en ik wilde net vragen, welk tuinkledij gebruikt gij maar waterdicht is die althans niet :) hints en tips altijd welkom

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @huismettuin; ik had idd beter in mijn zwembroek gewerkt. Soms ben ik wel jaloers op zoonlief die heeft zo'n geweldig regenpak-achtig iets, echt onontbeerlijk

  BeantwoordenVerwijderen