zaterdag 4 februari 2012

Brrrrrrrrrrr, mooie sneeuw

Los van allerlei redenen waarom je de tuin niet moet kaalscheren in november, is de reden "het wachten op de sneeuw", misschien wel de meest belangrijke.

10 opmerkingen:

 1. ik deel je mening volkomen, bovendien merk ik op tuinprogramma's allerhande dat deze zienswijze algemeen ingebed geraakt. Blijkbaar geraakt de opruimziekte van de baan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wouw wat een prachtige foto's, in inderdaad je tuintje moet je nog lekker laten gaan rond deze tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooie foto's! De 2de en de 3de zijn ook qua compositie heel mooi! Als fotograaf in de stad blijf ik wat op mijn honger zitten wat sneeuwfoto's betreft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klopt wat muggenbeet zegt... Inderdaad begint men ook buiten natuurlijk-tuinierende milieu's in de gaten te krijgen dat 'de tuin winterklaar maken' nergens goed voor is...
  Maar als ik zo rond mij kijk, is 'men' nog niet echt algemeen, want aan beide buurkanten een andere mening toegedaan...

  Wij genieten hier intussen ook van de mooie plantensilhouetten...

  Ik snap wat Ilse bedoelt met de mooie compo van foto 2 en 3, maar persoonlijk vind ik foto 1 de meest geslaagde, want meest verrassende van compositie...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's!!
  Ook onze "rommelige" tuin staat in groot contrast met die van de buren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, 't was mooi dit weekend buiten. Maar bitter koud aan de vingers! En met dikke wanten aan fotografeert zo moeilijk. ('t is ook altijd iets ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha! Ja! Ik had ook alle sprietelkes laten staan met in 't achterhoofd eens het sneeuwde er dan toch eens een fotooke van te nemen. Maar de wind van een tijd geleden besliste daar anders over. Intussen ligt alles plat onder een pakske sneeuw dat te laat kwam voor de sprietelkesfoto's dan toch.
  Jij hebt wél mooie foto's gemaakt! En dan die blauwe lucht, verdorie toch, waarom zoekt die onze contreien eens niet op en aan de weervrouw te horen ook morgen nog 'een wolkendek' zoals ze dat zo schoon kan zeggen, gggrrrr.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dan heb je nog geen siergrassen staan, da's werkelijk het summum in de sneeuw! (http://onderdeappelboom.wordpress.com/2010/12/04/sneeuwestafette/, laatste 3) En dat 'winterklaar' maken is volgens mij gewoon een codewoord voor 'voldoen aan imbeciele properheidsdrang'. Ik hoop stiekem dat al hun planten kapotvriezen, in die winterklaar gemaakte tuintjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! Ik heb er ook van genoten dit weekend om met de sneeuwbotten aan door de tuin te struinen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je wel voor de complimentjes. Wil er iemand misschien weten welke plantjes het zijn; 1= wilde cichorei , 2= de kaardebol, 3 is de gewone agromonie en 4 is dropplant

  BeantwoordenVerwijderen