donderdag 22 december 2011

Dochterlief heeft haar kuren

En nog geen klein beetje! En dat is allemaal de schuld van mijn Madame, allé ik druk het misschien wat zwaar uit, dat is allerminst de bedoeling begrijpte, nee waarschijnlijk niet zeker. Ik wil dus alleen maar zeggen dat mijn Madame hier ondertussen zoveel gehaakt heeft dat elke jas wel een bijpassende muts en sjaal heeft; op zich kei tof hé, nee echt super. Maar ondertussen is het wel zover gekomen dat het voor dochterlief echt niet meer eender is wat ge haar aangeeft. En dat is blijkbaar steevast omgekeerd evenredig (of is dat alleen bij wiskunde?), met wat ik in gedachten heb. In het begin denkte dan nog van allé voor mij maakt dat nu eigenlijk niet uit en geeft ge al eens toe. Maar als dat elke keer het geval is dan hebde op den duur ook wel zoiets van nee, 't is wel goe geweest. Gelukkig is er één argument dat altijd werkt; dochterlief gaat namelijk zo graag mee op stap dat ze meestal heel snel van gedachten verandert als ik zeg dat ze dan zal moeten thuisblijven. En 't strafste van al is natuurlijk dat ze zoiets bij een ander niet doen hé, nee daar zijn ze dan zo braaf als iets en volgen feilloos wat de anderen zeggen, van enige koppigheid is daar geen sprake. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de gezellige tafelmomenten, dan ontpopt dochterlief zich in Madame "non". Pfff dat 't maar rap gedaan is met die fase!Het patroon komt van hier!

7 opmerkingen:

 1. wij hebben speciaal voor die fase een donkere kelder vol met grote spinnen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OVER????!!!! "natuurlijk"...wel, als moeder van 5 (zucht, jawel...)jongvolwassenen,én 3 kleinkinderen...wij hopen dat 't overgaat als ze 30 jaar zijn (oudste is 29)...leute...
  gelukkig wordt bij de geboorte een overdosis liefde en geduld ingespoten bij de ouders...anders had ik ze al menigmalen achter 't papier geplakt, of maagegeven met Dr Who...absoluut.... :) :)

  maar de mutsen en sjaals zijn "formidastisc"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als moeder van 4 hoop ik evenals moeder van 5 dat dat ooit overgaat. Chance dat er hier geen behang hangt, want dan waren daar zeker al een paar broebelkes in geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wacht maar tot ze 15 jaar zijn......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach ... achttien jaar is zò voorbij.
  En dan krijg je een andere fase ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is de leeftijd denk ik: die typische koppigheids-buien! Maar inderdaad hier is de oudste 14 jaar; dat is weer een andere fase... In ieder geval maakt uw medame heel mooi mutsen, ge zou voor nie minder niet meer eender welke muts goed vinden!

  BeantwoordenVerwijderen