vrijdag 15 juni 2012

Maakt confituur

Het is aan mijn statistieken duidelijk te zien. De laatste tijd worden al die zelfmaak-dingen van rabarbertaart tot vlierbloesemsap enorm druk bezocht. Want zelf iets maken is natuurlijk veel leuker en elke zichzelf toch enigszins serieus nemende huis-tuin- en keukenprins(es) wil maar wat graag pronken met eigen makelij. Dus doe gerust verder en voor wie nog meer van datte wil moet zeker eens kijken bij het zelf sap maken of pesto, maar daar is het hier nog veel te vroeg voor, en zo weette dus weeral wat doen de komende tijd.


En alsof dat allemaal nog niet genoeg is. Hebde ondertussen al confituur gemaakt misschien? Want confituur dat is toch het sumum van huiselijke gezelligheid en moeilijk is dat ook al niet. En ge kunt dat zelfs variëren in kleurkes en smaken (op de foto rabarber en aardbeien, allebei eigen oogst vaneiges, met veel of weinig stukskes in. Ge moest dus eigelijk feitelijk al bezig zijn. Wij maken onze confituur altijd met Marmello, je vind dat in de bio-winkel en is een ideaal alternatief voor suiker. Alhoewel we soms ook gewoon half Marmello/half suiker doen. Want zoetigheid dat vinden wij ook wel lekker.

6 opmerkingen:

 1. Jeetje wat bij jij ijverig!

  Die potjes zien er mooi uit, en de foto is zo mooi. Kan meteen in een reclamefolder!!!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De luie tuinier gaat zich wel een beetje schuldig voelen als hij/zij alleen maar kijkt naar de boeiende recepten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ten huize AnneTanne werd gisteren confituur gemaakt.
  Zoonlief - die nochtans geen aardbeienconfituur blieft - had in de pauze tussen twee blokperiodes door de aardbeienstruikjes wat lichter gemaakt, en dus was het een fluitje van een cent om 's avonds nog snel wat confituur te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lap, nog een tuinblog die de verzsazsaniseerd wordt... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Thea; gisteren weeral een kg aardbeien ingevroren nadat we ons al op nen serieuze coupe fraizekes hadden getrakteerd! Ge moet er iets mee doen hé. Voor de foto heb ik heel de tuin met de pottekes rondgelopen, op 3 plaatsen heb ik ze geplaceerd in 't gras, de andere waren te hoog dus deze is 't geworden, merci voor 't compliment
  @Zem; aan de slag dus
  @Anne Tanne; lap en ik wou volgend weekend nog wel een potje meebrengen, wat nu!??
  @Bart; ja waarom ze U in den Libelle hebben gezet, ik begrijp het nog altijd niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en weet ge wat nu echt lekker is .In de confituur een paar vlierbloemen verwerken. Dus alleen de bloemekes en die in de potten doen vooraleer ge uw confituur erin giet. Niet te veel en niet te weinig natuurlijk. Enfin probeer maar, ge zult zien......
  Clementine

  BeantwoordenVerwijderen