zondag 10 juni 2012

Daar drinken we op

Alle gelegenheden zijn natuurlijk goed om er ene te drinken. Maar dit cocktailtje is echt wel verdoeriekes lekker, en een ideale oplossing voor wie genen blijf weet met zijn aardbeien.

 
Strawberry Daiquiri;
voor een groot glas:
•vier of vijf rijpe aardbeien
•dertig millimeter limoensap
•dertig millimeter lichte rum
•een soeplepel fijne kristalsuiker of rietsuiker of suikersiroop
Meng alles in de blender, voeg een flinke schep gemalen ijs toe en mix opnieuw. Doe een laagje ijs in je glas, giet er je roze drankje overheen, hang een aardbei over de rand, stop er een rietje in! Heerlijk! Den Bartel maakte dat al eens.  Maar dat was ergens begin mei en toen was er hier nog geen enkel jerbèzeke gereed!

En voor wie nog een lekker snoeperke wil, is dit natuurlijk ook een oplossing.


En waarop moeten we dan drinken vragen jullie je misschien af. Awel. Ten eerste zijn eindelijk de schapen geschoren. Een werkje dat door ons feestje wat vertraging opliep. En zoals ge ziet was 't hogen tijd; nog efkes en de wol viel er vanzelf af. Ondertussen begrijp ik ook helemaal de voordelen van een stal. Ik heb enkel een schuilhutje, een schoontje welliswaar, maar om de schapen daar in te krijgen en vast te zetten is geen sinecure. En die beesten hebben dat natuurlijk direct in 't snotje dat er iet gaat gebeuren.Maar echt gelukkiger worden ze er precies niet van, misschien moeten ze gewoon nog efkes bekomen.

Dochterlief zingt daar dus wel een kei schoon lieke over;

Schaapje, schaapje, heb je witte wol?
Ja baas, ja baas, drie zakken vol!
Eén voor de meester en één voor z’n vrouw.
Eén voor het kindje dat bibbert van de kou.
Schaapje, schaapje, heb je witte wol?
Ja baas, ja baas, drie zakken vol.


Soit de zomer kan beginnen. Hallo daarboven de zomer kan beginnen!!! Gelukkig heb ik nog wat bloemekes die kweenie hoe hard hun best doen om een zomers sfeertje te creëren!


En dan zijn er ook nog de jonge vogelkes. Oké deze foto is eerder een lijkkistje, gelukkig zitten er nog 4 levende exemplaren in. Maar op sommige momenten is een crèche echt niks bij al wat er hier rondfladdert of pogingen doet. Merels, die zag je ook al op facebook, de heggemussen waarover ik hier schreef zijn ondertussen al uitgevlogen. Maar vorige week ontdekte ik nog een nieuw nestje heggemussen in de klimop tegen de garage. De huismussen zitten lekker in hun hotel en ook het winterkoninkje vliegt af en aan.

 
Ik zou dus zeggen doe ze nog eens vol, schol!

4 opmerkingen:

 1. Vier tot vijf jérbeziën (ik denk dat we dat in Lommel toch net iets anders uitspraken dan in Arendonk - waar mijn grootvader overigens vandaag kwam) per glas... dat betekent dus het hele dorp uitnodigen om onze oogst weg te krijgen...

  Ik heb zonet een hulpkreet geuit naar de andere leden van de letsgroep: ik vind het zo verschrikkelijk daar een paar emmers aardbeien te zien glunderen, en geen tijd om ze te verwerken (bovendien is hier ten huize maar vraag naar 4-5 potjes aardbeienconfituur per jaar).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, al die zomerse geneugten. Nu de zon nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan je aardbeien ook altijd invriezen en nadien in een smoothie gebruiken, als je bevroren aardbeien gebruikt ipv ijsblokjes heb je nadien puur fruit, geen water erbij

  BeantwoordenVerwijderen