woensdag 4 januari 2012

Kauwen

Krassend en kwetterend vliegen ze al op
om even later weer neer te strijken in deze bladerloze top.
Met hun zwarte ogen loeren ze altijd in het rond
op zoek naar wat eten voor in hun mond.
Regen, wind en zelfs hagel kan hen niet deren
maar soms moeten ze dat toch eerder klapwiekend trotseren!


'T is grijs en heel nat en dus weinig te zien en te doen in de tuin. Het is van dat weer om gezellig bij de kachel te kruipen en te hopen dat het snel beter wordt. En ondertussen gaan wij in de modder al dansend naar de kippen en horen we de schapen door de plassen klossen. En wie zijn er ook nog steeds van de partij? Inderdaad deze bende vandalen! Altijd op zoek naar een hapje. Hoe hard ik ook probeer ik heb het gewoon niet voor kauwen. Ik weet wel dat het best sociale en intelligente beesten zijn, maar het lukt me niet om ze sympathiek te vinden. Maar het past wel bij dit grijze weer moet ik zeggen. Misschien nog wat mist erbij, en wat gekras! Booooh!

3 opmerkingen:

 1. Herkenmaar stukje, ze passen mooi bij het weer van dit moment. Prachtige foto hierboven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan mag je nog van geluk spreken dat je hier niet woont. Hier komt dagelijks een troep van een honderdtal exemplaren langs. En ze laten zich nog geeneens fotograferen op de koop toe!
  Maar verder ben ik er wel blij mee, dus ze mogen blijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. misschien bedoelde u de kraaien? want kauwtjes hebben geen zwarte ogen, maar zilvergrijs. op de foto lijken mij ook eerder kraaien te staan dan kauwtjes.

  BeantwoordenVerwijderen