zondag 1 januari 2012

Goedgemutst het nieuwe jaar in!

Alle vooruit se; 2012 is weeral vertrokken! Ik hoop van harte dat jullie het nieuwe jaar ook goedgemutst zijn ingegaan, zonder acidentjes, het eten op tijd gereed, met de juiste pakjes en een gezellige sfeer! Hier is het vooral zoonlief die de laatste tijd enorm zit te pronken met zijn nieuwe muts. Je had hem moeten zien de eerste dag dat hij zo naar school trok; zo fier als een gieter of nog beter zo fier als een pauw.
Mijn Madame heeft er nochtans serieus aan zitten zwoegen; de muts was eigenlijk helemaal klaar maar wat bleek een beetje aan de krappe kant. En dus werd deze wat groter gemaakt. Al snel dook een nieuw probleem op want de muts zat niet meer mooi in model. Dat leverde daar een kettingreactie op die je niet voor mogelijk hield; want werd er aan de ene kant wat ingenomen dan zat de andere kant niet meer goed. Om maar te zeggen dat deze muts gewoonweg onbetaalbaar is geworden door het vele werk dat er uiteindelijk ingekropen is. Maar nu is hij af, of beter mijn Madame heeft het opgegeven want als je goed kijkt zie je daar op de flap nog altijd een plooi die er niet hoort te zitten. Een patroon kan ik jullie niet geven; maar kijkt eens hier en dan zou dat moeten lukken!

Op deze 1 januari wandelde ik ook eens door de tuin. En wat zag ik daar, het eerste bloemetje van het nieuwe jaar. Het kriebelt in elk geval om er weer een geweldig b(l)oeiend tuinjaar van te maken!

6 opmerkingen:

 1. Heeft uw madame zich nog niet voorgenomen om haar mooie maaksels zelf te komen beschrijven in 2012? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een muts! En wat heerlijk dat jullie een zoon hebben die daarmee durft pronken... (Wij hebben er zo eentje die alles zo onopvallend mogelijk wil.)

  Onze H. orientalis laat zich nog nauwelijks zien, maar H. foetidus doet wel alsof ze misschien in de komende maanden een keer een bloeiwijze zou kunnen willen gaan produceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie muts! Inderdaad zou nog een leuk idee zijn: uw medame met blogstukjes over haar werkjes! Wij kijken ook al uit naar een nieuw moestuinjaar, nog even wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie leuke muts, en al een bloem, de natuur Doetinchem gekke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is wel heel goedgemutst het nieuwe jaar in.

  Beste wensen voor gans de familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Onder de appelboom en fotografie Ilse; bedankt maar dat zelf schrijven geeft nog meer stress!!!
  @Anne Tanne; deze helleborus staat heel beschut vandaar alhoewel er nog één is waar de eerste knoppen al verschijnen
  @Elisa; dank je en idd als het zo verder gaat dan gaan we er op tijd aan kunnen beginnen dit tuinseizoen, olé
  @Mr boerenerf; van 't zelfste!

  BeantwoordenVerwijderen