donderdag 12 januari 2012

De lente komt eraan

Neeje, nee! Ze moeten ons niet van de wijs proberen brengen door ons nog wat nachtvorst te geven. De lente komt eraan; ik voel het en ik zie het! Gedaan met grijze foto's! Altijd een heuglijk moment want dan kunnen we weer beginnen zoeken naar nieuwe bloemen en bollen die klaar staan om open te gaan. Bij ons Livia valt er nog niet veel te zien; maar ons Jelena die staat hier te pronken dat het niet meer schoon is. Voor alle duidelijkheid ik heb het hier over mijn toverhazelaars.


Op de sneeuwklokjes is het nog heel even wachten!


Maar kijk eens hier de eerste kro-kusjes komen al piepen!

7 opmerkingen:

 1. Gho, jullie lopen zoals gewoonlijk weer ietsje voor op ons. De hamamelis komt hier net in bloei, de krokussen tonen alleen nog maar blaadjes en van sneeuwklokjes nog geen spoor. Leuk dat jullie al lente hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @onderdeappelboom: geduld, o lotgenote, onze beurt komt nog! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier kunnen wij in het Friese land niet tegenop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo'n toverhazelaar, dat wil ik ook. zondag eens een bezoekje aan de kouter brengen. 'k vond jelena de mooiste, maar rudy rook het lekkerst, moeilijke keuze! waarop heb jij bij je aankopen gelet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @onder de appelboom en Bart en Zem; ja die Kempische zandgrond daar kunnen jullie niet tegenop, zelfs Tom Boonen verkiest het boven Monaco!
  @Madame boerenerf; het is spannend afwachten of het nog iets gaat geven
  @Hilda; die Jelena is idd een heel bekende, ik heb vooral een kleur gekozen die ik zelf leuk vind. De mijne heb ik vorig jaar meegebracht van de hamamelis feesten in het arboretum in Kalmthout. Je hebt er meer keuze maar je betaalt er ook wel iets meer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @natuurlijk-rijk... 'Iets' meer ;-), da's wat je noemt een understatement...

  Vorig jaar was in in het arboretum van Bokrijk al verliefd geworden op Hamamelis x intermedia 'Feuerzauber', en vond die toevallig een week later voor rond de 10.00 bij Pelckmans. Gekocht, en twee weken later naar Kalmthout gegaan... en gezien dat diezelfde Feuerzauber, maar een flinke maat kleiner, drie keer zoveel kostte.

  Omdat er zoveel verschillende cultivars zijn van toverhazelaar zou ik zelf kiezen voor eentje met een kleur die je mooi vindt, en die bovendien geurend is.

  BeantwoordenVerwijderen