dinsdag 9 augustus 2011

Feestje met kadootje voor jullie!

Dochterlief was van 't weekend jarig, al 2 jaar begot. Nog een half jaar en ze kan al naar school gaan, wat gaat dat snel. Het was nogal een grijze dag en dus probeerden we de boel maar zoveel mogelijk op te fleuren (op de foto klikken voor grotere versie). En zo hebben jullie ook ineens een idee van het weidse zicht dat wij hier hebben op onze prairie. Ik moet jullie waarschijnlijk niet vertellen dat dat geweldig is!


Natuurlijk was er ook cake en taart en werd vrouwlief haar zelfgemaakte taartschotel nog eens bovengehaald.


Van al die gezelligheid begon de zon zelfs pardoes te schijnen en kon dochterlief toch ook even poseren voor een fotootje met zelfgemaakte kroon.


De tuinlezers zitten bij deze foto waarschijnlijk vooral naar de plantjes te staren die daar staan! Awel 't is de stalkaars met de vlinderstruik en nog meer goed nieuws voor jullie want ik zit hier met zaad en nog geen klein beetje zelfs! De tuinjudaspenning deed het dit voorjaar hier zo goed dat ik toch wel met een serieuze voorraad zit. Nu is tuinjudaspenning in het voorjaar een vrolijk plantje op eerder beschaduwde plaatsen en bovendien behoort het ook tot de schermbloemigen zodat het een waardplant is voor onderandere het oranjetipje en het koolwitje. Mocht het hier gaan om de wilde judaspenning strooide ik hem hier in de buurt wel uit. Maar deze hoort dus thuis in de tuin, misschien wel de jouwe!


En het enige wat je daarvoor moet doen is proberen raden wat vrouwlief allemaal aan het uitsteken is oftewel wat is dit en waar dient het voor. De juiste en meest grappige reacties worden beloond! Uiteraard kunnen niet bloggers ook deelnemen kies bij reageer voor naam/url en vul daar je (schuil)naam in!
Veel succes!

11 opmerkingen:

 1. Een poginkje wagen... gecrocheerde zakjes met steentjes in... waar kan dat voor dienen? om iets te verzwaren! Maar wat?! Iets in de tuin, misschien? Takken van fruitbomen zodat ze meer vrucht gaan dragen? That's my best guess! ;) Proficiat aan de dochter trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gewoon om de hot-stones warm te houden, terwijl jeje in de tuin uitstrekt, en manlief vol entousiasme je rug en rest beginte te relaxen, met die stenen,é.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. om aan je tafellaken buiten te hangen zodat deze niet wegvliegt met dit mooie zomerweer van tegenwoordig? :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dju... mijn eerste gedacht staat er al tussen! ik dacht ook om aan de takken te hangen van uw fruitbomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. - moderne oorbellen voor de zwaarmoedige vrouw
  - ringen met een écht "rock" aan uw vinger
  - noord-europese castagnetten?

  (en proficiat aan uw grote kleine dochter!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gewichtjes voor op je patroon te leggen !
  ik ga ze toch zomaar even na maken en gebruiken voor op mijn patroontjes vast te zetten ;))
  merci voor het idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op het eerste zicht leek het wel op babyschoentjes. Daarna niet meer.
  Een zakje om je appels te beschermen? (Welke appels laat ik terzijde).

  Supermooie taartschotel trouwens, zelfgemaakt, spijtig want ik wou al vragen waar ik ze kon kopen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. beetje zwaar voor uw tafellaken, voor uw partytent misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb hier nog zaadjes van jouw judaspenning liggen dus ik gok niet mee voor de zaadjes maar gewoon voor de fun ;-)

  wel ik denk zo aan een soort kogelwerpspelletje om samen met uwe stoere zoon te spelen, om ter verst in de wei gooien, en dan proberen om ter snelst terug te vinden, (niet zo handig met die groene kleur ;-) ).
  of ik dacht ook nog aan kabouterschoenen, om de pop zwaarder te maken maar tja dan hangt er toch geen lusje aan? Pff
  Dat idee van die tafellakengewichtjes vind ik wel geweldig, op de foto is alleen niet te zien hoe groot ze precies zijn , want tja uw tafellaken moet niet scheuren natuurlijk ;-)

  Oké eigenlijk feitelijk weet ik het gewoon niet. Verlos ons snel !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En ja natuurlijk nog een hele dikke proficiat met jullie dochtertje, HIP HIP HOERA !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zitten jullie zo te popelen voor het juiste antwoord? Veerle heeft het als eerste bij het rechte eind, het zijn inderdaad tafellaken-gewichtjes! Misschien is het op de foto niet echt duidelijk maar het zijn maar kleine stenen; een klein ei groot! En dus waren ze in een wip en een flip gemaakt. Een tussendoortje noemt vrouwlief het. Mijn Mme vond de reactie van Ine wel leuk dat het zou dienen voor een partytent; 't gaat misschien een fleurrijk zicht zijn maar ik vrees dat de tent nog altijd gaat vliegen! Veerle en Ine jullie mogen je adres doormailen naar natuurlijk-rijk@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen