vrijdag 12 augustus 2011

Home made

Home made is doorgaans een teken dat het goed is en dus presenteer ik jullie hier wat home made receptjes en creaties. Misschien begin ik hier stilaan de naam van soepboer te krijgen door hier weer een receptje te posten van een overheerlijk soepje maar ik ga ervanuit dat iedereen met courgettes in zijnen hof maar al te blij is dat hier weer een receptje verschijnt. En eigenlijk moet ik ook wel toegeven dat ik wel een klein soepboerke ben ;-)
Als ik soep maak dan is dat meteen in grote hoeveelheden. Speciaal daarvoor kochten wij een 10 liter pot zodoende kunnen we telkens een deel invriezen. En aangezien ik ingevroren courgettes nu niet echt het van het vindt probeer ik zoveel mogelijk te verwerken. We gaan deze keer voor een exotischer soepke met kerry en kokosmelk. Voor deze soep neem je dus een stel uien, de deze werden recht uit de grond getrokken, en een hoop courgettes. Na het nodige gestoof worden de kruiden toegevoegd zijnde komijnzaad, kurkuma, sesamzaad en kerrie, alles in ongeveer dezelfde verhoudingen. Vervolgens water en kokosmelk in de verhouding 3/4 water en 1/4 kokosmelk. Groentebouillon erbij, koken, mixen en 't is klaar.


Omdat het niet altijd gezond moet zijn; een lekker en simpel toertje met appels. Bij nader inzien is hier echter weinig ongezond aan daar er geen grammeke boter of suiker inzit. Het komt dan ook uit het knotsgekke kookboekje "halfgaar" van Herr Seele vol met macrobiotische receptjes. Het recept vind je hierboven bij de nieuwe rubriek recepten.


Voor wie dacht dat dat het al was, niks daarvan. Deze week stond ik immers op een avond nog basilicum te plukken en pesto te maken. Dat zijn dan van die avonden waarop ge denkt eigenlijk heb ik nu gewoon goesting om in de zetel/stoel te ploffen. Maar den basilicum staat er zo schoon bij en om dat nu slecht te laten worden dat is helemaal onnozel. En dus maakte ik toch zo'n 3 liter pesto, een deel in potjes, de rest werd ingevrozen. En dan moet je weten dat dat nog maar de helft is. Maar ach eens ge bezig bent gaat dat vanzelf en achteraf op den boterham of over de pasta smaakt dat natuurlijk eens zo lekker. Mijn recept vind je hier!


En dan moet ik het zelfs nog hebben over de vele supermooie boeketjes die mijn Mme hier zomaar uit onze pluktuin tovert. Ik verbaas me daar elke keer over maar volgens mijn Mme is daar niks aan. Het begint natuurlijk bij de bloemenkeuze; de zaadjes komen allemaal van de Bolster wat een natuurlijk boeket garandeert! Ik zaaide korenbloem, gele ganzebloem, tuinridderspoor, cosmos gemengd, gele schijnpapaver, turkse drakekop en blauwe kantbloem. Dit alles aangevuld met dahlia's, zinnia's, reukerwten, ... . Het resultaat mag er wezen!

En euh ik weet niet of jullie al eens naar de kalender hebben gekeken maar binnen een kleine 3 weken begint de school terug. Niet dat we daar al al te veel aan gaan denken maar toch. Aangezien zoonlief zijn knikkerzak dringend aan vervanging toe was toverde mijn Mme ook nog eens volgende zakjes uit haar machien.


Misschien nog eindigen met een kleine slogan; home made is good made bijvoorbeeld! Of hadden jullie aan iets anders gedacht?

3 opmerkingen:

  1. Die courgette-soep met kerry en kokosmelk, een geluk dat dit recept op je blog staat. Zeker weten dat die uitgeprobeerd zal worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die kokosmelk voegt daar een extra aparte smaak aan toe.

    BeantwoordenVerwijderen