maandag 29 augustus 2011

Rode biet, wie lust dat niet!

Omdat wij ons zondag in het gezelschap bevonden van immer inspererende, leuk lezende en/of kijkende mede bloggers. Waarbij enkele exemplaren zitten die iets tegen rode biet hebben; dat kan u hier lezen. Besloot ik in het tegenoffensief te gaan. Want rode biet wie lust dat nu niet! Al die bietenhaters met hun lasterpraat zoals 'rode biet smaakt naar aarde' of 'rode biet maakt vlekken', ... . Niemand is verplicht om te morsen aan tafel, en de smaak van rode biet kan je zelf laten variëren en 't is bovendien nog super gezond ook! Eerder presenteerde ik hier al het recept voor de rode bieten pasta salade die ik dan ook prompt maakte en meenam naar den blogmeeting anex tuinbezoek anex bbq ten huize onder de appelboom!


Dat het een geslaagde meeting was kon u hier al lezen. En omdat ik zo toch een klein beetje hoop dat ik er enkele heb kunnen overtuigen gaan we nu all the way met een lekker rode bieten soepke. U neemt ajuin, selder, wortelen en natuurlijk rode biet, versnijt alles en zwiert het in de kookpot.


Stoven, groentebouillon erbij, koken, mixen en voor ge het weet hebt ge een overheerlijk dampend bordje soep. Maar je vergeet de afwerking want bij dit soepje hoort echt een scheut yoghurt of desnoods (zure)room en dat maakt het echt helemaal af! Bij het research doen voor dit berichtje, veel moet je je daar nu ook niet bij voorstellen hoor, las ik trouwens ergens dat je ook de bladeren en stelen in de soep kan zwieren.


Laat het smaken!

7 opmerkingen:

 1. Nog nooit rodebietensoep gemaakt, hadden we er maar aan gedacht toen we vorig jaar zoveel rode biet te veel hadden. Deze winter zeker op het menu!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Mijn mam maakte ze vroeger in. Na het koken mochten we helpen "schillen" handschoentjes aan en schillen, uhhhh, eten maar! Nog zoeter dan appels:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. opvoeden zonder belerend te zijn, zo moet dat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij blijven bij ons standpunt: bieten, we moeten er niet van weten (behalve als het suikerbieten zijn en ze eerst vakkundig bewerkt en in lekkere blokskes geperst zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook meneer onderdeappelboom bleek grote fan van dit gerecht; komt dus zeker nog op het menu!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zelfs niet geproefd, zó zeker ben ik van mijn zaak! (sorry...) En meneer boerenerf is mijne maat! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. voor Bart en meneer boerenerf; volgende keer zullen we de harde aanpak eens uitproberen ;-)
  @Tanja; dat hebben wij hier enkele jaren geleden ook gedaan, maar toen toch wat last van potten die slecht werden mee ik mij te herinneren, al zal dat waarschijnlijk aan mijzelf liggen
  @al de rest; smakelijk

  BeantwoordenVerwijderen