Dat het een geslaagde meeting was kon u hier al lezen. En omdat ik zo toch een klein beetje hoop dat ik er enkele heb kunnen overtuigen gaan we nu all the way met een lekker rode bieten soepke. U neemt ajuin, selder, wortelen en natuurlijk rode biet, versnijt alles en zwiert het in de kookpot.
Stoven, groentebouillon erbij, koken, mixen en voor ge het weet hebt ge een overheerlijk dampend bordje soep. Maar je vergeet de afwerking want bij dit soepje hoort echt een scheut yoghurt of desnoods (zure)room en dat maakt het echt helemaal af! Bij het research doen voor dit berichtje, veel moet je je daar nu ook niet bij voorstellen hoor, las ik trouwens ergens dat je ook de bladeren en stelen in de soep kan zwieren.
Laat het smaken!
Nog nooit rodebietensoep gemaakt, hadden we er maar aan gedacht toen we vorig jaar zoveel rode biet te veel hadden. Deze winter zeker op het menu!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! Mijn mam maakte ze vroeger in. Na het koken mochten we helpen "schillen" handschoentjes aan en schillen, uhhhh, eten maar! Nog zoeter dan appels:)
BeantwoordenVerwijderenopvoeden zonder belerend te zijn, zo moet dat ;-)
BeantwoordenVerwijderenWij blijven bij ons standpunt: bieten, we moeten er niet van weten (behalve als het suikerbieten zijn en ze eerst vakkundig bewerkt en in lekkere blokskes geperst zijn ;-)
BeantwoordenVerwijderenOok meneer onderdeappelboom bleek grote fan van dit gerecht; komt dus zeker nog op het menu!
BeantwoordenVerwijderenIk heb zelfs niet geproefd, zó zeker ben ik van mijn zaak! (sorry...) En meneer boerenerf is mijne maat! :-)
BeantwoordenVerwijderenvoor Bart en meneer boerenerf; volgende keer zullen we de harde aanpak eens uitproberen ;-)
BeantwoordenVerwijderen@Tanja; dat hebben wij hier enkele jaren geleden ook gedaan, maar toen toch wat last van potten die slecht werden mee ik mij te herinneren, al zal dat waarschijnlijk aan mijzelf liggen
@al de rest; smakelijk